Historie
Nyheder

Jordvarme betalte for nyt køkken og to nye badeværelser

Familien Jørgensen i Marstrup sparer 27.000 kr. om året på at have udskiftet elradiatorer med et jordvarmeanlæg. Det har givet råd til et helt nyt køkken og to nye badeværelser

– Vores hus er fra 1978 og oprindeligt installeret med elradiatorer. Det gjorde man jo ofte dengang, og det har kostet os mange penge i de 25 år, vi har boet her. Omkring 34.000 kroner årligt til el og træ til brændeovnen, som vi supplerede med. Alligevel var det fodkoldt og trak ind alle steder, fortæller Hanne Jørgensen og fortsætter:

– Det var uholdbart i længden, så vi be gyndte at interessere os for alternative opvarmningsformer. Træpiller, naturgas, træfyr osv. Vi kontaktede en energikonsulent og VVS Søberg, og det endelige valg blev et jordvarmeanlæg fra Vølund Varmeteknik.

For at kunne udnytte jordvarmen måtte familien Jørgensen dog først erstatte alle elradiatorerne med vandbåren gulvvarme. – Det var et større projekt, men VVS Søberg sørgede for, at det hele klappede. Vi benyttede lejligheden til at slå to fl uer
med ét smæk og indrettede samtidig to nye badeværelser og et nyt drømmekøkken, ligesom vi isolerede gulve og loft. Resultatet er, at vi har fået et “nyt” og energibesparende hus, der kun bruger for
ca. 7.000 kr. om året. Da det var koldest i vinter med omkring 20 minusgrader, brugte vi ikke over 18 kWh i døgnet. Det er kun cirka 34 kr., forklarer Karsten Jørgensen.

– Besparelsen er 27.000 kr. om året, hvilket svarer til, at vi i 25 år har betalt 675.000 kr. “for meget” i varme. Dem sparer vi heldigvis nu, så man kan sige, at vi har fået det nye køkken og to badeværelser uden ekstra omkostninger, ligesom husets værdi er steget. Men det suverænt bedste er, at indeklimaet og komforten er helt i top, og vi med god samvittighed kan lade vores barnebarn kravle rundt på gulvet. Det her skulle vi have gjort for mange år siden, under streger Hanne og
Karsten i fællesskab.

Områdets mest erfarne

På under to år er salget af varmepumper steget til det tredobbelte hos VVS Søberg, der alene i 2010 rundede 150 installerede anlæg – det svarer til et anlæg hver anden dag. Det gør VVS Søberg til om rådets mest erfarne inden for CO2-venlig og energi besparende jord- og luftvarmeanlæg.

Firmaet har medarbejdere, der ude lukkende beskæftiger sig med varme pumper, og de bliver løbende uddannet i de nyeste teknikker og programmer. Det betyder, at VVS Søberg kan sikre kunderne et smidigt og veltilrettelagt forløb og bl.a. tilbyde vejledning i valg af varmepumpe, beregning og budgettering, dimensionering, myndighedsbehandling, montering og justering samt en attraktiv serviceordning.

Jordvarme i bilen

For at udbrede kendskabet til alternative opvarmningsformer har VVS Søberg indrettet en demobil med fungerende anlæg. Demobilen indeholder bl.a. en gaskedel, en udeluftvarmepumpe og et jordvarmeanlæg.

– Vi kører ud til kunderne med bilen. Det er altid nemmere at fortælle om mulighederne, når man kan trykke på knapperne og demonstrere tingene i brug. Det giver svar på mange spørgsmål, og det er helt tydeligt, at rigtig mange interesserer sig for emnet.

Man vil gerne både spare på varmeregningen og tænke på miljøet. Heldigvis er det to sider af samme sag, smiler energitekniker Allan Hansen.

Ønsker man yderligere oplysninger, kan man læse mere på www.soeberg.dk.

VVS Søberg har indrettet en demobil med fuldt funktionsdygtige varmepumper.

Similar articles

Barsø har fået jordvarme, og det luner – også på kontoen

Læs mere.

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Læs mere.

Varmepumper giver gaskedler et pusterum

Læs mere.

Køling af servere giver gratis varme i radiatorerne

Læs mere.

Gratis varme blev for dyrt

Læs mere.

Når den grønne omstilling også erøkonomisk attraktiv

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPE OG PRISER

Her kan du finde svar på de mange detaljer der har med prisen at gøre.

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPER

Tid til ny varmepumpe? Se vores guide om varmepumper.

Læs mere.

GUIDE OM GASFYR

Få gode råd, svar og information om gasfyr.

Læs mere.

GUIDE OM VAILLANT VARMEPUMPER

Video og beskrivelser af de forskellige Vaillant varamepumper.

Læs mere.

VORES MEST POPULÆRE PILLEFYR

Få et godt tilbud ! Vi vil gerne give dig et tilbud du ikke kan sige nej til.

Læs mere.

Har du brug for et nyt gasfyr?

Vælg en af de mest solgte i Danmark

Læs mere.

BOOK EN EKSPERT I VVS SERVICE

Hvis du ønsker at ændre din gamle varmeinstallation med en ny, er VVS Søberg det rigtige valg. Vores VVS-eksperter dækker hele Danmark og er tilgængelige for 24 timers service. Hos os kan du finde tilbud på Varmepumper, Gasfyr, energi service og ekspert VVS-tjenester til både private og erhvervskunder.

Læs mere.

gå til toppen