Historie
Nyheder

Varmepumper giver gaskedler et pusterum

Hos baderumsleverandøren Dansani i Haderslev aflaster otte varmepumper fra Vølund Varmeteknik to gamle gaskedler – og samtidig sparer virksomheden næsten en kvart million kroner om året.

I 20 år har to store gaskedler stået for opvarmningen af 20.000 kvm. produktions- og lagerhaller samt 1.500 kvm. administration hos baderumsleverandøren i Haderslev.

Det har de gjort godt, fortæller vicevært Arne Thomsen, der har ansvaret for virksomhedens tekniske drift:

– De bliver dog hverken yngre eller billigere i drift, og samtidig sker der i disse år rigtig meget inden for bæredygtige energiløsninger. Så vi undersøgte mulighederne og kontaktede VVS Søberg, der kom op med en hybrid løsning, hvor otte F2120 luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik fungerer som primær varmeforsyning. Varmepumperne leverer 160 kW og producerer årligt 670.000 kWh. Gaskedlerne skal kun supplere i de rigtig kolde perioder.

Montør Henrik Frederiksen fra VVS Søberg (tv) gennemgår sammen med vicevært Arne Thomsen styringen af varmepumper og gaskedler i den hybride varmeløsning.

Kontant gevinst

Løsningen aflaster de store gaskedler og forlænger deres levetid. Hertil kommer en økonomisk gevinst på omkring en kvart million kroner om året, hvilket glæder fabrikschef Finn Jensen:

– De store gaskedler har fungeret upåklageligt, men er for dyre at starte op i sommerhalvåret, når der lidt populært sagt blot skal laves varmt vand til et enkelt brusebad i omklædningsrummene. Her har varmepumperne en klar fordel, da de tilpasser sig det aktuelle behov, og så producerer de omtrent fem gange mere energi, end vi putter ind i dem. Det kan tydeligt aflæses på varmekontoen og er sammen med energitilskud med til at sikre en tilbagebetalingstid på kun tre år.

Nem overgang

For Dansani var det vigtigt, at montage og installering forstyrrede den daglige produktion og medarbejderne mindst muligt, ligesom der under hele forløbet skulle være varme på bygningerne.

– Her har vi masser af ros til Allan Hansen hos VVS Søberg for en veltilrettelagt og stram projektstyring, siger Arne Thomsen og fortsætter:

– Han har sørget for alt, lige fra ingeniørberegninger og fremstilling af specialstativer til montering af varmepumperne på taget, til koordinering af de forskellige faggrupper, der har været involveret. Selv den store mobilkran, der løftede varmepumperne på plads, nåede vi knap nok at opdage, før den var færdig og væk igen. Hele forløbet – fra de indledende forberedelser hos Dansani til montering, installering og levering – har taget blot tre-fire uger. I den periode har montør Henrik Frederiksen været VVS Søbergs faste mand på opgaven og ankermand for overholdelse af tidsplaner og garant for udførelsens kvalitet.

– Det har sikret et godt flow, og Henrik kender anlægget ned i mindste detalje. Så er vi altid to, der snakker samme sprog, konstaterer Arne Thomsen.

Similar articles

Jordvarme betalte for nyt køkken og to nye badeværelser

Læs mere.

Her pumper ejeren millioner op af jorden

Læs mere.

Tre plusser giver varmepumpen seks stjerner

Læs mere.

Fortsat mange penge i solenergi – i jorden

Læs mere.

Når den grønne omstilling også erøkonomisk attraktiv

Læs mere.

Gratis varme blev for dyrt

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPE OG PRISER

Her kan du finde svar på de mange detaljer der har med prisen at gøre.

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPER

Tid til ny varmepumpe? Se vores guide om varmepumper.

Læs mere.

GUIDE OM GASFYR

Få gode råd, svar og information om gasfyr.

Læs mere.

GUIDE OM VAILLANT VARMEPUMPER

Video og beskrivelser af de forskellige Vaillant varamepumper.

Læs mere.

VORES MEST POPULÆRE PILLEFYR

Få et godt tilbud ! Vi vil gerne give dig et tilbud du ikke kan sige nej til.

Læs mere.

Har du brug for et nyt gasfyr?

Vælg en af de mest solgte i Danmark

Læs mere.

BOOK EN EKSPERT I VVS SERVICE

Hvis du ønsker at ændre din gamle varmeinstallation med en ny, er VVS Søberg det rigtige valg. Vores VVS-eksperter dækker hele Danmark og er tilgængelige for 24 timers service. Hos os kan du finde tilbud på Varmepumper, Gasfyr, energi service og ekspert VVS-tjenester til både private og erhvervskunder.

Læs mere.

gå til toppen