Guide: Mit gasfyr laver ingen varmt vand – hvad skal jeg gøre?

Det er mildest talt irriterende at mangle varmt vand. Adgang til varmt vand 24/7 tages ofte for givet, og det er først, når vi ikke længere har adgang til det, at vi indser, hvor vigtigt det er for at kunne leve komfortabelt i hjemmet.

Hvis du oplever mangel på varmt vand derhjemme, er vi hos VVS Søberg her for at hjælpe dig. Nedenstående vejledning beskriver de mest almindelige årsager til mangel på varmt vand samt de næste skridt, du skal tage.

Ønsker du hjælp eller at se mere om gasfyr, så følg nedenstående links:

01. Hvad er årsagen til, at varmt vand holder op med at fungere?

Der er mange grunde til, at du kan have problemer med varmt vand, og mange af dem skyldes en fejl i kedlen.

Det første, du skal kontrollere, er, om dit gasfyr fungerer korrekt. Hvis dit gasfyr/kedel er defekt, vil displayet på gasfyret vise en kode. Hver kode svarer til en fejl, så det er vigtigt at kontrollere koden i forhold til din kedelmanual.

Generelt set anbefaler vi bruge en uddannet montør til at tyde fejlkoden og løse problemet. Kontakt os så vi kan aftale hvad der skal gøres.

02. Er det et problem med din gas-, el- eller vandforsyning?

Den mest indlysende årsag til mangel på varmt vand er, hvis strømmen eller vandforsyningen er afbrudt fra gasfyret. Uanset om du har en gas- eller el-kedel, er det vigtigt, at der hele tiden tilføres det rigtige brændstof til systemet, og at der kommer vand til systemet.

Det er almindeligt, at forbindelsen til disse kilder bliver afbrudt ved et uheld eller under en strømafbrydelse. Hvis du er sikker på, at forbindelsen til dit kedelanlæg er i orden, skal du kontrollere forsyningen til dine andre husholdningsapparater – det kan være, at der er tale om en midlertidig afbrydelse af forsyningen i dit hjem. Hvis problemerne med varmt vand fortsætter, skal du søge hjælp hos os – ring på 71 99 75 02 .

Strømproblemer er en almindelig årsag til manglende varmt vand. Kontroller din kedels display – hvis det ikke er tændt, er det sandsynligt, at en strømafbrydelse har slået dine kedelindstillinger fra. Du kan selv løse dette problem ved at tjekke din hovedsikringsboks og tænde for kedlen.

 

Få Hjælp NU widget – Gasfyr pillar

Har du brug for akut service til dit gasfyr?

Vi er klar til at hjælpe dig!

Få Hjælp NU!

03. Er der et problem med dit vandtryk?

Kedletryk er afgørende for en velfungerende kedel. Systemtrykket skal være tilstrækkeligt, for at apparatet kan fungere korrekt. Det gør det muligt for systemet at opvarme det vand, der kommer fra ledningsnettet; hvis trykket falder for lavt eller stiger for højt, slukker systemet automatisk og stopper for at sende varmt vand rundt i hjemmet.

Kontroller din kedels trykmåler for at se, om trykket er på det anbefalede niveau. Moderne kedler vil også nogle gange blinke en fejlkode for at angive, om der er et trykrelateret problem.

04. Er der et problem med din kontrollampe?

En almindelig årsag til, at en gaskedel holder op med at opvarme vand, er, at pilotlampen går ud. En pilotlampe, der traditionelt findes på ældre apparater, er en lille flamme, der bruges til at tænde gasbrænderen i gaskedelsystemer. I nogle kedler kan du se pilotlampen uden at tage huset af, mens andre angiver, om pilotlampen er tændt på det elektroniske display.

Hvis din pilotlampe er slukket, skal du følge anvisningerne i din kedelmanual for at tænde for systemet igen på en sikker måde. Hvis du følger instruktionerne, og flammen stadig ikke tændes, skal du ringe til os på 71 99 75 02, så vi kan se nærmere på problemet. Det kan være, at en intern del skal udskiftes.

De fleste moderne apparater har ikke en pilotlampe, men bruger i stedet et elektronisk tændingssystem til at tænde gassen, når det er nødvendigt. Pilotlys findes traditionelt på ældre apparater, typisk mere end 20 år gamle.

Ring Nu widget- gasfyr pillar

Har du brug for akut service til dit gasfyr? Vi er klar til at hjælpe!

Kontakt os på 70 22 61 60

RING NU!

05. Er der et problem med dine rør?

Defekte eller utætte rør er en af de mest almindelige kilder til problemer med varmt vand. Rørene er vigtige for at transportere varmt vand i hele hjemmet, så hvis der opstår problemer med dit rørnetværk, kan det medføre problemer med at opvarme dit hjem eller vaske med varmt vand. Selv om det kan være svært at diagnosticere et rørproblem, er der nogle almindelige steder, hvor du kan diagnosticere dette.

For eksempel kan kondensatrøret, som transporterer det spildevand, der produceres under en kedels kondenseringsproces, blive frosset i koldt vejr, da det transporterer væsken udenfor. Ved frysning vil dit kedelsystem automatisk lukke ned som en sikkerhedsforanstaltning.

Du vil kunne se en fejlkode på din kedels displaypanel, hvis dette er tilfældet, og ofte er den bedste løsning at hælde varmt vand på det eksterne rør for at tø det op. Hvis dette ikke virker, skal du tilkalde en tekniker, som kan udføre yderligere kontrol for dig – bestil en teknikker på 71 99 75 02.

Et andet almindeligt rørproblem er luftlåsning, hvorved luft bliver fanget i rørene og fører til vandstop. Luft kan med tiden ophobes og samle sig i rørene og blokere for varmt vand, så det ikke kan komme ud til radiatorer og vandhaner. Vi kan undersøge dette problem nærmere sammen med dig og tømme systemet.

06. Er der et problem med din omløbsventil?

Hvis du ejer en kombi-kedel og har løst ovenstående problemer uden resultat, er det sandsynligt, at kilden til problemet er omløbsventilen. En omløbsventil er en mekanisme i en kombi-kedel, der åbner eller lukker for at lede varmt vand enten til radiatorer eller vandhaner og brusere. Når der tændes for en radiator eller en varm vandhane, vil omløbsventilen prioritere varmt vand til det pågældende sted.

Hvis du oplever lunkent vand fra dine varmehaner, men dine radiatorer varmer fint op, eller omvendt, er det sandsynligvis omskifterventilen, der er den skyldige. Du bør ikke forsøge at løse problemet selv, men hellere få hjælp af en kvalificeret tekniker, som kan rådgive dig om, hvorvidt den skal rengøres eller udskiftes.

Kontakt os herunder for yderlig info og uforpligtende hjælp.

Form widget – gasfyr pillar

Få hjælp med dit gasfyr.

Skriv til os, og vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

Widget Pillar // Få hjælp















Eller ring til os på 70 22 61 60

07. Er der et problem med nulstillingen af din kedel?

Nogle gange har en kedel brug for en simpel nulstilling for at begynde at arbejde med fuld kapacitet igen. Moderne kedler er bygget til at være meget pålidelige, men vigtigst af alt er de bygget til at være sikre. Når en kedel opdager et problem, vil den ofte lukke automatisk ned for at sikre, at problemet ikke eskalerer.

Under disse omstændigheder skal du genstarte din kedel for at få den til at fungere igen. Du skal dog først sikre dig, at du har løst det problem, der er skyld i fejlen, uanset om det er relateret til vandtrykket eller et frosset kondensatrør.

Processen med at nulstille en kedel varierer afhængigt af modellen. Nulstillingskontrollerne kan involvere drejeknapper eller knapper eller en blanding af begge dele, så sørg for at kigge i din kedelmanual og følg instruktionerne. Nulstillingssekvensen bør derefter begynde, hvilket kan tage flere minutter, hvorefter din kedel bør begynde at opvarme vand igen.

08. Er der et problem med din timer?

Kedeltimer dikterer, hvornår vandet begynder at blive opvarmet og sendt ud i hele hjemmet. De fleste mennesker indstiller timere til at tænde for det varme vand tidligt om morgenen og om aftenen. Hvis du havde indstillet din kedeltimer til bestemte tidspunkter på dagen, men du ikke længere har varmt vand på de tidspunkter, du forventede, kan det være, at din kedeltimer har ændret sig.

Du har måske ved et uheld ændret timerindstillingerne, eller måske har en strømafbrydelse nulstillet kedlens timer. Alternativt kan det være, at dit kedelur ikke er blevet opdateret, når timerne er gået frem eller tilbage. Udfør et hurtigt tjek af din kedeltimer for at se, om dette er kilden til problemet.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen