Priser på installation af gasfyr – og en masse gode råd

Kombikedler (gasfyr) er et populært valg takket være deres nemme installation og energieffektivitet. Hvis du skal til at renovere eller installere et nyt varmesystem, kan en kombi-kedel være noget for dig.

En kombi-kedel leverer øjeblikkelig varme til enten varmt vand eller centralvarme. Den adskiller sig fra en typisk gennemstrømningsvarmer ved at kunne levere varmen til både varmtvandshanerne og også til et centralvarmekredsløb.

Der er normalt ingen opbevaringsskabe, og vandet opvarmes, når det passerer gennem kedlens varmeveksler, hvilket gør den til en stor pladsbesparende løsning.

Herunder kan du se vores guide om gasfyr og kombikedler.

Form widget – gasfyr pillar

Få hjælp med dit gasfyr.

Skriv til os, og vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

Widget Pillar // Få hjælp















Eller ring til os på 70 22 61 60

01. Bosch Gasfyr

Bosch er den førende producent af ressourcebevarende opvarmningsprodukter i Europa, og ved at købe dit gasfyr fra Bosch er du sikret høj kvalitet. Bosch er ISO 9001 certificeret, hvilket betyder, at de hele tiden har forebyggelse af fejl og forbedring af rutiner for øje, så kunderne altid får den bedste tyske kvalitet.

Vi har et bredt udvalg af gaskedler fra Bosch, og helt klart et, der passer til dig og dit behov. Bosch Condens 5000 W fås i 3 forskellige varianter, nemlig ZSB 14-6, ZSB 24-5 og ZWB 28-5. Disse modeller har en virkningsgrad på 98%, og et energimærke op til A+1, hvilket gør dem til meget energieffektive varmeløsninger.

Bosch ZSB 14-6

ZSB 14-6 modellen er en kondenserende gaskedel, der er ideel til et mindre hus, da den går helt ned til 2 kW, og kan med 14 kW levere varmt vand til en standard bruser. Den passer til huse, der er op til 250 m2, og skal bruge en ekstern varmtvandsbeholder.

Bosch ZSB 24-5

Bosch ZSB 24-5 modellen er også en kondenserende gaskedel, som er god til lidt større huse end 14-6 modellen, nemlig huse op til 400 m2. Den går ned til 3 kW, og op til 24 kW lever den varmt vand til brusebade og mindre badekar.

Bosch ZWB 28-5

Bosch ZWB 28-5er et kondenserende gasfyr med indbygget varmeveksler. Denne model er mere pladsbesparende end de andre, da den producerer både varme (3,7-20 kW) og varmt vand op til 28 kW.

Dette gasfyr er til huse op til ca. 350 m2.

Bosch Condens 5000 WT

Bosch Condens 5000 WT er en væghængt kondenserende gaskedel, der har en indbygget 50-liters varmtvandsbeholder, og er derfor ideel til mindre boliger på op til 400 m2. Den har en varmeydelse på 6,6-24 kW og en varmtvandsydelse på 2-14 kW, hvilket giver den en nyttevirkning på 93%.

Se vores tilbud på Bosch

02. Vaillant gasfyr – Kvalitet fra Tyskland

Vaillant har, med mere end 140 års erfaring, gjort sig til en af Europas førende inden for opvarmnings- og varmtvandsproduktion. Med ISO 9001 certificeringen er det sikkert, at Vaillant år efter år forbedrer kvaliteten på deres produkter, og kan derved levere innovative og miljøbevidste varmeløsninger af højeste tyske kvalitet. EcoTEC plus gaskedlerne har alle en høj nyttevirkning, lavt elforbrug og minimal miljøbelastning, hvilket gør Vaillants gasfyr til nogle af de mest effektive og innovative på markedet.

EcoTEC plus gasfyret fås hos os i 3 forskellige modeller, som er:

Vaillant VC DK 156/5-5 og VC DK 246/5-5

VC DK 156/5-5 modellen og VC DK 246/5-5 modellen har 2 ydelsesstørrelser, der hedder: 3,0-15,2 og 3,8-21,6 kW, og et stort modulationsområde på 16/18 til 100%, hvilket giver den maksimale effekt på gasfyret, forlænger dets levetid og forbedrer fyringsøkonomien. Med en ekstern varmtvandsbeholder opnår du den optimale komfort, og er ideel til boliger med lidt større varmtvandsbehov.

Vaillant EcoTEC plus VCW/VCI

EcoTEC plus VCW/VCI modellen er et kondenserende gasfyr, med mulighed for installering af en 25 liter varmtvandsbeholder. Den komprimerede model fylder ikke meget på væggen, og er derfor ideel til villaer. Gasfyret har en ydelsesstørrelse på 3,8-24,0 kW, derfor er effektiviteten i højsædet og varmeforsyningen komfortabel for dig.

Vaillant EcoTEC pro VC 236/5-3

EcoTEC pro VC 236/5-3 er endnu en innovativ gaskedel fra Vaillant, som vi forhandler hos Søberg VVS. Dette er en væghængt kondenserende gaskedel i allerhøjeste tyske kvalitet. Denne lille og lette gaskedel er ideel til nye boliger og moderniseringer med en ydelsesstørrelse på 5,4-25,0 kW. Den kan nemt installeres med en tilpasset varmtvandsbeholder for at opnå den største varmtvandskomfort, og kan på den måde gemmes væk i et skab.

Se vores tilbud på Vaillant

03. Hvordan fungerer et gasfyr?

Medmindre dit gasfyr står over for et nedbrud, er der stor sandsynlighed for, at du ikke har tænkt meget over, hvordan dit varmesystem fungerer. Det kan være nyttigt at få lidt viden om dette, da det kan hjælpe dig med at identificere hvad der kan være galt.

Dit gasfyr er hjertet i dit centralvarmesystem. Den sender varmt vand til dine radiatorer og vandhaner for at forsyne dig med varme og varmt vand.

Gasfyr kan være tilsluttet gasnettet og få en kontinuerlig forsyning af gas, eller de kan have gasflasker med flydende petroleum gas, som skal fyldes op med jævne mellemrum. Under driften åbnes en ventil, der er tilsluttet dit gasfyr, og der kommer gas ind i et forseglet forbrændingskammer, hvorefter et elektrisk tændingssystem eller en permanent pilot tændes for at brænde dette gas.

Varme stråler, der er forbundet med en varmeveksler i kedlen, overfører varme til det vand, der strømmer over veksleren. En elektrisk pumpe sender derefter det varme vand videre til dine radiatorer og vandhaner.

Alle nye gasfyr er kondenserende.

De er bygget med et varmevekslersystem, der fjerner så meget varme som muligt fra røggasserne. Kondenserende gasfyr genbruger den latente varme fra den vanddamp, der produceres som et biprodukt af opvarmningsprocessen.

Denne varme bruges derefter til at opvarme det vand, der kommer tilbage fra dit centralvarmesystem. Disse systemer bidrager således til at reducere energispildet, da der er behov for mindre varmeenergi. Ifølge loven skal alle moderne gasfyr være kondenserende.

Ring Nu widget- gasfyr pillar

Har du brug for akut service til dit gasfyr? Vi er klar til at hjælpe!

Kontakt os på 70 22 61 60

RING NU!

04. Hvordan fungerer de forskellige gasfyr/kedler?

Selv om den grundlæggende proces med at forbrænde gas og sende vand til radiatorer og vandhaner er den samme for de fleste gasfyr, fungerer hver enkelt gasfyr forskelligt. Nedenfor beskriver vi, hvordan hver enkelt gasfyrtype fungerer for at levere varme og varmt vand.

Kombikedler

En kombikedel er både din centralvarmekedel og vandvarmer i en enkelt, pæn enhed. En af deres store fordele er, at de opvarmer vandet direkte fra ledningsnettet i stedet for at opvarme en vandbeholder.

Som alle moderne gasfyr er combikedler kondenserende. Disse tager de spildgasser, der produceres ved opvarmningsprocessen, og bruger dem til at generere mere varme. Det er langt mere effektivt end de gammeldags kedler, som blot lader den undslupne energi forsvinde ud i naturen – dermed mere CO2 i luften og færre penge i lommen.

Kombi-kedler er kompakte, vægmonterede enheder, der fylder meget lidt. Da der ikke er behov for en vandtank eller varmtvandsbeholder, er kombikedlen ideel til en mindre ejendom eller lejlighed.

I modsætning hertil opvarmer et gasfyr med almindelig kedel vand fra en koldtvandsbeholder, som derefter opbevares i en isoleret beholder, klar til, når du har brug for varmt vand. Varme og varmt vand er ofte på samme system med ældre gasfyr, hvilket betyder, at hvis du ønsker det ene, skal du have det andet.

Hvordan fungere Kombikedler?

Kombikedler har to funktioner: opvarmning af vand og opvarmning af radiatorerne i din centralvarme. Disse to funktioner fungerer via separate varmevekslere, som er placeret i den samme kompakte kasse.

Den primære varmeveksler opvarmer det vand, der ledes ind i centralvarmerørene, og opvarmer radiatorerne. Dette varme vand genbruges rundt i systemet og holdes på en varm temperatur.

Kedlen arbejder sammen med dine termostater. En moderne kombikedel har en digital, programmerbar styring til centralvarmen. Denne kommunikerer med en vægmonteret zonetermostat, som igen sender signaler til termostaterne på de enkelte radiatorer og fortæller dem, hvornår de skal tændes og slukkes.

Kombi-kedlen opvarmer ikke vand fra en tank, som konventionelle, ældre kedler gør. I stedet henter den vand direkte fra ledningsnettet, som ledes gennem den sekundære varmeveksler. På den måde får du øjeblikkeligt varmt vand under hovedtryk. Kedlen er stort set altid på standby og venter på, at du åbner for vandhanen. Igen kan du indstille vandtemperaturen ved hjælp af en termostat (normalt til ca. 60C, men vi anbefaler at sænke den til en køligere 49C, hvis du har små børn).

Kombianlægget kan ikke drive både centralvarmen og det varme vand på samme tid – du ønsker ikke, at det beskidte, genbrugte radiatorvand kommer ind i dine husholdning. Derfor lukker en ventil midlertidigt for ledningen til radiatorerne, når du åbner den varme hane. Du vil sandsynligvis ikke mærke nogen ændring i den omgivende temperatur, selv om du, hvis du er tæt på kedlen, måske kan høre den klikke, når ventilen skifter over.

image of vaillant gasfyr

Hvad er fordelene ved kombikedler?

Der er masser af gode grunde til at udskifte dit gamle system med en ny kombi-kedel.

  • Det vigtigste for mange af vores kunder er, at en kombi-kedel er mere effektiv end en gammel kedel uden kondensering. En typisk ældre kedel har en effektivitet på kun 60-70 % sammenlignet med en ny kombikedel, som har en effektivitet på over 90 %. Det er en enorm forskel.
  • Det betyder, at en ny kombi-kedel er en langt renere løsning. En opgradering af din kedel er en af de bedste måder at reducere din husstands CO2-fodaftryk på: tænk bare på, at din gamle kedel kan spilde op til 40 % af den energi, den producerer.
  • En af de måder, hvorpå ældre kedler spilder energi, er ved at have to enkle tilstande: tændt eller slukket. Ved at adskille vand og radiatorer giver kombi-kedler dig mulighed for at opvarme vandet uden at skulle tænde for centralvarmen samtidig.
  • Moderne kombi-kedler er udstyret med digital styring, som giver dig mulighed for at oprette forskellige varmezoner i huset. Separate dele af dit hjem – f.eks. stue og soveværelse – kan få varme på forskellige tidspunkter og ved forskellige temperaturer.
  • De er også mindre vedligeholdelseskrævende. Jo færre rør, jo færre problemer, og en kombi-kedel har ikke så mange rør som et almindeligt system. Der er mindre risiko for utætheder eller for at rørene fryser til i den kolde vinter.

Og igen er der den pladsbesparende fordel. Du har ikke brug for et loft til din beholder eller et luftskab til en varmtvandsbeholder. Vi monterer blot din kedel på væggen, som regel i køkkenet, bryggerset eller det tidligere luftskab.

Kan man spare penge ved at skifte til en kombikedel?

Hvis du går fra en 60-70 % effektiv kedel til en kedel med en effektivitet på over 90 % vil du helt sikkert spare penge – omkring en tredjedel af din gasregning.

Du kan også opnå andre besparelser ved at skifte til en kombi-kedel. Du behøver f.eks. ikke længere at gætte på, hvor meget varmt vand du har brug for, da kombi-kedlen kun opvarmer det, du bruger. Med flerzoneopvarmning er det nemmere at undlade at opvarme lidt benyttede rum, f.eks. ekstra soveværelser. Hvis du har en app-styret løsning, kan du være meget lydhør over for dine behov for centralvarme – f.eks. kan du sætte varmen på pause, hvis du kommer sent hjem om aftenen.

Da opvarmning og varmt vand er adskilt, behøver du ikke at tænde for hele systemet, hvis du blot vil have et dejligt varmt bad. Det betyder, at din gasregning om sommeren vil være lav, da du kun betaler for det varme vand (bortset fra måske komfuret).

Kan jeg få en kombikedel i mit hjem?

Mange nybyggerier leveres med kombi-kedler. De er kompakte og energieffektive og supernemme at bruge. Hvis du overvejer at opgradere til en kombi-kedel, er der et par ting, du skal tænke over.Mangler du plads? En kombi-kedel kan være den perfekte løsning, da du ikke har brug for en tank og en cylinder. Enheden kan endda passe ind i et køkkenskabe. Du skal blot sikre dig, at du har plads til at montere kombi-anlægget sikkert på en væg med vægtbærende væg.

Selv om vi elsker kombi-kedler, er der et par tilfælde, hvor de ikke nødvendigvis er den bedste opvarmningsmulighed.

Hvis du har en stor familie og har flere badeværelser, vil du opleve et fald i vandtrykket, hvis alle vil have deres morgenbruser på samme tid. Derfor anbefaler vi ikke kombi-kedler til større husstande.

Har du et gammelt radiatorsystem? Hvis du har det, og du ikke er klar til at opgradere det, er det måske ikke muligt at installere en kombi-kedel. Det skyldes, at et gammelt system ikke altid kan klare det høje vandtryk, som en kombi-kedel leverer.

Hvordan er installationsprocessen hvis jeg vil have kombikedel?

Det er faktisk et hurtigt og enkelt job at installere en kombi-kedel.

Der er ingen stor, separat tank at installere, og derfor er der meget mindre rørføring. Fordi det kombiopvarmede varme vand er trykket fra ledningsnettet, behøver du ikke at have en separat pumpe for at forbedre flowhastigheden til dit brusebad.

Kombikedlens pæne, slanke design betyder, at du ikke behøver at foretage noget bygningsarbejde for at få monteret en ny kedel (medmindre du også monterer et nyt køkkenskab), hvilket sparer tid, kræfter og penge.

Kun varme/ konventionelle kedler

Kedler, der kun indeholder varme, er den traditionelle form for opvarmning af boliger. De fungerer med en ekstra koldtvandsbeholder og en varmtvandsbeholder til opbevaring af vand.

Disse systemer er også bygget med en tilførsels- og ekspansionsbeholder, som tilfører koldt vand for at regulere vandniveauet. Denne tank hjælper med at håndtere den ekspansion, der opstår, når vandet opvarmes, og erstatter også vand, der går tabt på grund af fordampning eller lækage.

Den kolde vandtank fyldes op med vand fra ledningsnettet. Når kedlen starter op, sender den varmt vand til enten varmtvandsbeholderen eller radiatorerne. Så længe der er tilstrækkeligt varmt vand i varmtvandsbeholderen, bør du kunne få adgang til vand fra flere vandhaner på én gang.

Disse konventionelle kedler kan også være udstyret med en backup-dyppebrænder, så du har adgang til varmt vand, hvis kedlen skulle gå i stykker.

Systemkedler

Systemkedler leverer varme og varmt vand ved hjælp af en ekstra varmtvandsbeholder. De fleste af deres vigtigste opvarmningskomponenter er allerede indbygget, så de kræver ingen lagertanke. De fungerer på samme måde som kedler, der kun har varme, men kræver færre ekstra komponenter.

Systemkedler er lukkede tryksystemer. Det kolde vand kommer direkte fra ledningsnettet ved hjælp af en påfyldningsmekanisme. Dette vand opvarmes og sendes enten til varmtvandsbeholderen, hvor det opbevares, eller til radiatorerne. Når du har brug for varmt vand, sender systemet det til dine vandhaner.

05. Gode råd til vedligeholdelse og justering af dit gasfyr

At vedligeholde sit gasfyr er utrolig vigtig, men alt for ofte glemmes det. Gasfyr er ikke kun dyre at reparere og udskifte, men når de ikke fungerer effektivt, koster de dig mere i drift og kan endda bringe din families sundhed i fare.

  • Få gasfyret efterset hvert år For at holde dit gasfyr i stand til at fungere optimalt, forebygge nedbrud, maksimere dens levetid, holde varmeregningen lav og sikre, at den er beskyttet af producentgarantien, skal den serviceres professionelt hvert år. Dette skal udføres af en gastekniker, som kan kontrollere, at alle elementer er i sikker stand og identificere små problemer, før de udvikler sig til ubelejlige og dyre nedbrud.
  • Kontroller gasfyrets tryk For at kunne cirkulere varmt vand rundt i rørene og radiatorerne i dit hjem skal gasfyret være indstillet til det rigtige tryk. Du bør kontrollere trykmåleren for at sikre dig, at den arbejder på det korrekte niveau i henhold til producentens brugsanvisning. Dette er normalt mellem 1 og 2 bar.Hvis trykket er for lavt eller for højt, kan du selv justere det.
  • Udluftning af radiatorerne hvert år (mindst) Med tiden kan luft blive fanget i dine radiatorer. Disse luftlommer forhindrer radiatoren i at varme helt op, og der kan opstå kolde områder. Du kan frigøre denne luft ved at afbløde radiatorerne. Nogle gange overmaler folk radiatorventiler, hvilket kan gøre dem meget vanskelige at justere. Lidt kraft og en smule WD40 kan være nok til at løsne den, men hvis det ikke er tilfældet, kan en tekniker hjælpe dig.
  • Balancere radiatorerneHvis de radiatorer, der er længst væk fra gasfyret, er koldere end dem, der er nær fyret, skal du måske afbalancere dem. Det er ikke lige så enkelt at afbalancere radiatorerne som at udlufte dem, men det kan hjælpe systemet til at varme mere jævnt op i hele hjemmet.
  • Kontroller for problemer med radiatoren Et almindeligt problem med radiatorer er, at de bliver varme i toppen, men kolde i bunden. Det skyldes normalt, at snavs og skidt har ophobet sig i systemet med tiden og sat sig i bunden af radiatoren. Dette gør det ikke kun sværere at opvarme dit hjem, men kan også gøre dine varmeregninger dyrere. Du bør kontakte en tekniker, som kan foretage en skylning. Hvis radiatoren slet ikke opvarmer, og ventilen helt sikkert er åben, skal ventilen måske udskiftes.
  • Kontroller, at gasfyrets flamme er blå Gasfyr skal altid brænde med en stærk blå flamme. Hvis flammen er orange eller gul, skal du straks kontakte en gassikker tekniker, da der kan være risiko for en kulilteudslip.
  • Sørg for, at gasfyret er godt ventileret Gasfyr kræver masser af plads, så de er godt ventileret, så sørg for at kontrollere, at gasfyret ikke er for overfyldt, f.eks. at der ikke hænger frakker over den. Gasfyr kan placeres i et skab, så længe der er en afstand på mindst 700 mm mellem fyret og forhindringen eller væggen.
  • Se efter, om der drypper fra det udvendige rør Det eksterne rør kaldes overløbsrøret, og hvis du bemærker, at det drypper vand, kan det tyde på, at fyret ikke fungerer korrekt. Det kan være nødvendigt at få en tekniker til at reparere trykaflastningsventilen.
  • Sørg for, at der er adgang til skorstenen I henhold til reglerne for røgrør skal røgrør nu være tilgængelige og synlige, så man kan opdage revner eller løse samlinger. Hvis din skorsten ikke er tilgængelig, f.eks. hvis den går ind i loftet, skal en tekniker sandsynligvis installere et adgangspanel.
  • Isoler dine rør Før vinterens frostvejr er det bedst at efterse dine udvendige rør. Det er virkelig nemt og billigt at gøre, da du kan købe færdige isolering i et byggemarked. Hvis dette forhindrer rørene i at fryse, kan det spare dig for besværet og udgifterne til et kedelstop, når du har mest brug for din varme.

Forsøg aldrig selv at reparere et gasfyr – Hvis du mener, at dit gasfyr måske har brug for en reparation, skal du kontakte en registreret varmemontør. Gasrør og gasapparater kan være meget farlige, hvis de ikke håndteres korrekt, hvilket kan have dødelige konsekvenser, herunder brande, eksplosioner eller kulilteforgiftning.

Få Hjælp NU widget – Gasfyr pillar

Har du brug for akut service til dit gasfyr?

Vi er klar til at hjælpe dig!

Få Hjælp NU!

06.Finansiering af gasfyr

Hos Søberg VVS tilbyder vi attraktive finansieringsmuligheder, så du ikke skal bekymre dig om pengepungen, når det gamle fyr står af, eller du bare gerne vil have en mere økonomisk opvarmningsløsning på længere sigt.

60 mdr. rentefri finansiering af gasfyr:

Lån eksempelvis 30.000,- kr. i 60 mdr. ÅOP 4,6%. Fast debitorrente 0%. Oprettelse 1.500,- kr. Adm. gebyr 35,- kr. / md. Total sum af ydelser 33.600,- kr. Finansieringen tilbydes i samarbejde med Resurs Bank.

Benyt nedenstående beregner for beregne lån.

Hvad tilbyder Søberg VVS af finansiering til gasfyr?

Vi tilbyder en rentefri løsning op til 75.000 kr. i op til 60 måneder på dit nye gasfyr. Skulle det ske, at din installation løber over 75.000 kr., finansierer vi op til 355.000 kr. med en årlig rente på 2,92%. Det er dog meget sjældent, at en gasfyrsinstallation er dyrere end 75.000 kr. i private hjem.

Hvad er prisen på en gasfyrsinstallation?

Det er som regel noget af en mundfuld, når man anskaffer sig et nyt gasfyr. Derfor har vi hos Søberg VVS meget konkurrencedygtige priser på markedet, så du får det bedste tilbud hos os. En standard montage i et almindeligt villahus på 100-200 m2 koster typisk 28 32.000 kr.

Kontakt os, for at få en mere præcis pris på et gasfyr, der passer til din bolig, og dit behov.

Tilbyder Søberg VVS rentefri finansiering af gasfyr?

Ja, det gør vi. Vi finansierer helt rentefrit op til 75.000 kr. i op til 60 måneder på dit nye gasfyr.

Hvad skal jeg gøre for at ansøge om finansiering?

Når vi har lavet en god aftale om din nye gasfyrsinstallation, fremsender vi et link til dig, hvor du selv laver finansieringen hos banken. Når du bruger det link, er vores aftaler om renteprocenten allerede med i ansøgningen.

Det bliver næsten ikke nemmere.

07. Hvad koster et gasfyr?

Gasfyr findes i mange forskellige prisklasser. Overordnet set findes der to typer af gasfyr. Dette er enten gasfyr med et lukket eller åbent forbrændingskammer. Generelt anbefales gasfyr med lukkede forbrændingskamre, da disse er mere praktiske og bedre for miljøet.

Prisen på et nyt og billigt gasfyr ligger typisk mellem 12-15.000 kroner. Derefter stiger de op mod 40.000 kroner, afhængigt af funktionalitet, mærke osv.

Du kan læse meget mere om priser her – og se vores kampagnemodeller. 

08.FAQ: Her kan du finde svar på de mange spørgsmål vi får omkring gasfyr

Herunder kan du finde mange af de spørgsmål, man kan undre sig over, når man har med et gasfyr at gøre. Vi har samlet svar på alt fra, hvad et gasfyr bruger i strøm om året til, hvad du skal gøre, hvis dit gasfyr larmer.

Mit gasfyr løber tør for vand – hvad kan det skyldes?

Hvis dit gasfyr løber tør for vand hurtigere, end du når at bruge det, kan det være et rør uden for fyret der er utæt, ellers er gaskedlen utæt inden i.

Har du tjekket de udvendige rør, og der ikke er noget galt her, så kan det tyde på, at sikkerhedsventilen er defekt. Sikkerhedsventilen bliver aktiveret ved 2,5 bar, men hvis den drypper, er den gået i stykker. Ring til os, så kommer vi hurtigt og fikser det.

Dit gasfyr kan også have en defekt trykekspansionsbeholder, hvis den løber tør for vand. Inde i trykekspansionsbeholderen sidder der en slags ballon, der holder på vandet inde i beholderen. Når vandet inde i trykekspansionsbeholderen bliver varmt, udvider det sig, og ballonen udvider sig i takt med vandet, og sørger dermed for at det ikke løber ud af beholderen. Hvis trykekspansionsbeholderen er gået i stykker, kan vandet ikke udvide sig, og den mister derfor sin ekspansionsevne. Dette kan være svært at tjekke selv, så her er det en god ide at ringe til din installatør.

Mit gasfyr lugter – hvad skal jeg gøre?

Sluk dit gasfyr. Uanset hvilken suspekt lugt, der kommer fra dit gasfyr, er det aldrig en dum ide blot at slukke for fyret, lukke for gashanen, og ringe til os. Du kan ringe døgnet rundt til vores vagttelefon på 70 22 61 60.

Du kan også tjekke vores guide og få gode råd til hvad du skal gøre hvis dit gasfyr lugter.

Se hele guiden Guide: Hvad skal du gøre, hvis du lugter gas i dit hjem?

Eller du kan bruge nedenstående links til at finde det emner der bedst passer til det du oplever.

Kan man placere et gasfyr i et skab?

Ja, det kan man sagtens. Fyret trækker luft til forbrændingen ude fra igennem et aftræk, og kan derfor nemt gemmes væk i et skab.

Mit gasfyr klikker – hvorfor, og hvad skal jeg gøre?

I stort set alle tilfælde vil dit gasfyr vise en fejlmelding på skærmen, og derfra kan man finde ud af, hvad der er galt. I dette tilfælde vil der højst sandsynligt vær en fejl på blæseren eller cirkulationspumpen i gasfyret. Hvis det melder fejl, vil det slukke af sig selv, og der er derfor ingen grund til panik.

Du kan læse mere om gasfyr der klikker her.

Eller gå direkte til disse forskellige fejlkilder:

Mit gasfyr larmer – hvad kan det skyldes?

De forskellige lyde, som gasfyret laver, kan nogle gange være lidt svære at identificere og skelne fra hinanden. Hvis det generelt larmer, så er der noget galt inden i. Identificer fejlmeldingen, og ring til din installatør.

På denne side her finder du en oversigt over de guides vi har lavet i forbindelse med gasfyr der larmer.

Mit gasfyr taber tryk – hvad skal jeg gøre?

Når det gælder din kedel, er der en række små problemer, der kan forstyrre dens effektivitet. Det bedste, du kan gøre, er at identificere problemet og sikre, at det bliver løst, før det bliver mere alvorligt (og dyrere) senere hen.

Mit gasfyr laver ingen varmt vand – hvad skal jeg gøre?

Det første du kan tjekke, er termostaten på varmtvandsbeholderen. Her skal temperaturen være skruet op, for at der bliver varmet vand op inden i.

Hvis dette ikke er problemet, kan 3-vejsventilen være defekt, og derfor bliver vandet hverken fordelt eller blandet korrekt.

Du kan også se vores guide med tjekliste hvor vi gennemgår de forskellige ting der kan være galt med dit gasfyr når der ikke er noget varmt vand.

Se guiden Guide: Mit gasfyr laver ingen varmt vand – hvad skal jeg gøre?

Eller klik dig direkte ind på det område du mener er relevant for dit problem:

 

Mit gasfyr brummer – hvad skal jeg gøre?

Hvis din kedel laver en høj brummende lyd, når den er i drift, skal du tjekke for:

  • Løse komponenter
  • En cirkulationspumpe, der er indstillet for hurtigt
  • For højt tryk i systemet

Den brummende lys kan også skyldes andre problemer, men ovenstående er de mest almindelige problemer, og de nemmeste for en husejere at kontrollere selv.

Se vores guide med tjekliste her eller klik dig ind på de enkelte punkter i guiden her:

Hvad betyder de mange gasfyr fejlkoder?

Det har vi forklaret ned i mindste detalje et andet sted her på siden. Det kan du finde ved at klikke her.

Mit gasfyr hyler højt – hvad skal jeg gøre?

Hvis der kommer en høj hylende lyd fra dit gasfyr, kan det tyde på at, der er en ventil, der er vendt forkert, og vandet derfor strømmer i den modsatte retning, end hvad ventilen er beregnet til. Under alle omstændigheder, er det en god ide at ringe til os, så kommer vi og fikser det.

Hvordan fylder jeg vand på mit gasfyr?

Der skulle gerne være en brugsvandshane tæt på dit gasfyr, hvorfra du kan fylde vand på fyret. Der føres en slange fra dit brugsvandsystem over på centralvarmesystemet, herefter åbnes der langsomt for begge haner imens du holder øje med manometeret på dit gasfyr.

Manometeret skal stå på 1,5-2 bar, så har du nok vand på dit gasfyr.

Trykket på mit gasfyr stiger – hvad skyldes det, og hvad gør jeg?

Det kan være, at der ikke er blevet lukket for vandpåfyldningen. Tjek derfor om brugsvandshanen er lukket. Der kan også være etableret fast forbindelse til vandpåfyldningen, og hvis denne ikke holder tæt, så bliver trykket i gasfyret ved med at stige. Noget helt andet kan være inde i varmtvandsbeholderen. Der sidder et spiralformet rør, som varmer vandet op inde i beholderen. Hvis det rør er utæt, stiger trykket i dit gasfyr. Hvis du mistænker, at det er det, der er galt, så kontakt din installatør.

Du kan læse mere om gasfyr og tryk ved at følge dette link. 

Eller ved at klikke dig ind på følgende underpunkter:

Mit gasfyr kører konstant – hvad kan det skyldes?

Hvis dit gasfyr konstant kører, kan det skyldes et hul på et varmtvandsrør et sted. Hvis det er tilfældet, bliver varmt vand ved med at løbe ud, og fyret vil derfor blive ved med at prøve at varme det op. Det kan også være fordi beholderføleren er defekt, eller måske blot faldet ud.

Du kan også følge vores guide for at undersøge potentielle fejl.

Find guiden “Mit gasfyr kører konstant – tjek disse punkter” her. 

Eller gå direkte til disse punkter i guiden.

Mit gasfyr banker – dette er forklaringen

Det kan tyde på, at en ventil er vendt forkert, og derfor strømmer vandet den forkerte retning, eller kommer måske slet ikke igennem. Det er ikke nødvendigvis inde i fyret, men det kan stamme helt fra en radiatorventil, der sidder forkert.

Se vores guide hvor du kan få mere at vide om gasfyr der banker.

Eller du kan klikke dig direkte ind på det område du ønsker information om:

Mit gasfyr virker ikke – tjek dette først

Hvis dit gasfyr slet ikke virker eller kører, kan der være et par ting du selv kan tjekke før du ringer til os:

  1. Vandtrykket – Tjek om der er vand på fyret. Manometeret på fyret skal gerne vise
    mellem 1 og 2 bar.2.
  2. Strøm – Er der strøm sluttet til fyret?
  3. Fejlkoder – Der kan være noget galt inde i fyret, tjek derfor om den skriver en fejlkode på displayet.

Hvor mange KW bruger et gasfyr?

Det kan være forskelligt fra gasfyr til gasfyr, hvor meget strøm det bruger, og det kommer selvfølgelig også an på dit forbrug. Et nyt gasfyr uden cirkulationspumpe bruger cirka mellem 30 og 55 kWh om året.

Hvad er natsænkning?

Mange gasfyr har natsænkning, som betyder at det skruer ned for din rumtemperatur om natten. Dette er en innovativ udvikling, der gør det mere økonomisk for dig som forbruger, da det ikke er nødvendig med samme varme i hele huset om natten, som om dagen. Nogle gasfyr kan sænke temperaturen i hele huset, hvor mere avancerede systemer kan sænke individuelt i hvert rum.

Hvad er et gasfyrs nyttevirkning?

Når man snakker om et gasfyrs nyttevirkning betyder det, at det er det man får ud af naturgassen når man brænder det af.

Gasfyrets virkningsgrad afhænger af, hvor god kondenseringsevne det har. De nyere modeller af gasfyr har en virkningsgrad på cirka 95%, hvilket gør gasfyret til en varmeløsning med en af de mest økonomiske.

Læs mere om gasfyrets nyttevirkning her. 

Eller udforsk disse emner:

 

Kan man placere et gasfyr i et skab?

Det korte svar er: Ja, det kan man hvis de rette forhold er tilstede og hvis du ikke har et gammelt ikke-kondenserende gasfyr.

Den længere forklaring finder du her: 

09. Det siger kunderne om os

Vi er meget stolte over vores, i skrivende stund, 4,6 stjerner på Trustpilot. Det vigtigste for os er glade og tilfredse kunder, så enhver ris og ros sætter vi meget stor pris på, og skulderklap bliver selvfølgelig givet videre til alle medarbejdere.

Jimmi Asstrup Andresen
”Jeg kan varmt anbefale Søberg, som virkelig var hverdagens helte for os. Mit gamle naturgasfyr skulle skiftes, så jeg indhentede tilbud fra 4 forskellige steder og her skilte Søberg sig ud som billigst på prisen for samme eller lignede fyr.”

Henrik Jakobsen
”Yderst professionelt firma. Fra første henvendelse til udførelsen af montagen af gasfyr er alt udført 100% professionelt. Meget højt serviceniveau og yderst kompetente medarbejdere, ikke mindst montøren. Kan kun varmt anbefale dette firma.”

Louise Svensson
”Vi, min mand og jeg, fik i går installeret nyt naturgasfyr af VVS og energispecialist Dennis Velling, som arbejder for Søberg VVS Service. Vi oplevede fra første minut en imødekommende, respektfuld og meget professionel medarbejder, der afleverede et flot stykke arbejde 6 timer efter. Vi vil bestemt overveje at henvende os igen, hvis vi skal have udført vvs-arbejde i fremtiden.”

Poul Helmer Larsen
”I starten af november 2020 kontaktede jeg VVS Søberg om udskiftning af et ældre gasfyr og vandvarmer. Efter en meget professionel og kundevenlig dialog afgav jeg ordre til virksomheden. Den 17. november 2020 havde jeg besøg af 2 dygtige VVS-teknikere som installerede mit nye anlæg. Efter godt 4 timers humørfyldt indsats var arbejdet færdigt; herunder oprydning og rengøring. Bare helt perfekt. Mit samlede indtryk af VVS Søberg er meget positiv, og langt over den standard jeg er vant til fra andre håndværksvirksomheder.”

10. Vaillant fejlkoder

Hvis din Vaillant-kedel viser en kode, der begynder med bogstavet F, signalerer den, at der er en fejl. Herunder kan du en kort beskrivelse af de forskellige fejlkoder for Vaillant gasfyr.

Fejlkoder på Vaillant gasfyr

Meddelelse Mulig årsag Foranstaltning
F.00 Afbrudt fremløbsføler Fremløbstemperaturføler defekt
eller ikke tilsluttet
Kontrollér: Fremløbstemperaturføler, stik, kabeltræ,
printplade.
F.01 Afbrudt tilbageløbsføler Returtemperaturføler defekteller ikke tilsluttet Kontrollér: Returtemperaturføler, stik, kabeltræ,printplade.
F.02 Afbrudt varmtv.-udg.- føler Beholdertemperaturføler lagdelt beholder defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér på lagdelt beholder (kun i forbindelse med F.91): stik, kabeltræ, temperaturføler.
F.03 Afbrudt beholderføler Temperaturføler lagdelt beholder defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér på lagdelt beholder (kun i forbindelse med F.91): stik temperaturføler, stik printplade, kabeltræ.
F.10 Kortsluttet fremløbsføler Fremløbstemperaturføler defekt eller kortsluttet Kontrollér: NTC-stik, kabeltræ, kabel/kabinet,printplade, NTC-føler.
F.11 Kortsluttet tilbageløbsføler Returtemperaturføler defekt eller kortsluttet Kontrollér: NTC-stik, kabeltræ, kabinet, printplade,NTC-føler.
F.12 Kortsluttet varmtv.-udg.- føler Beholderfyldningsføler defekt eller kortsluttet Kontrollér (kun i forbindelse med F.91): NTC-føler,stik, kabeltræ, NTC-føler, printplade.
F.13 Kortsluttet beholderføler Varmstartføler / beholderføler defekt eller ikke tilsluttet 1.Kontrollér: NTC-stik, jordforbindelse,kabeltræ, NTC-føler, printplade. 2.Kontrollér på lagdelt beholder (i forbindelsemed F.91): NTC- stik, jordforbindelse,kabeltræ, NTC-føler, forbindelse til printpladen.
F.20 Sikkerhedsslukning temperaturbegrænser Maksimumtemperatur på fremløbs-/returtemperaturføler for høj ved sikkerhedstemperaturbegrænserfunktion via NTC Kontrollér: Fremløbstemperaturføler (korrekt termisk tilknytning), kabeltræ, tilstrækkelig udluftning.
F.22 Sikkerhedsslukning vandmangel</td Intet eller for lidt vand i produktet eller vandtryk for lavt 1.Kontrollér: Stik, kabel centralvarmepumpe eller vandtrykføler, vandtrykføler, centralvarmepumpe. 2.Aktivér og udluft prøveprogram P.0.
F.23 Sikkerhedsslukning temp.-diff for stor. Temperaturspredning for stor.Vandomløb for lavt Kontrollér: Stik, kabel til centralvarmepumpe / vandtrykføler, luft / for lidt vand i varmekredsen, fremløbs- og returtemperaturføler forvekslet, si hydraulikblokken, vandtrykføler, centralvarmepumpe (tilstrækkelig cirkulation, trin 2: D.19, D.14, selvcirkulationsspærre). Aktivér prøveprogram P.0.
F.24 Sikkerhedsslukning temp.-stig. for hurtig Temperaturstigning for hurtig Kontrollér: Stik, kabel til centralvarmepumpen, luft / for lidt vand i varmekredsen, intern udlufter (funktion), centralvarmepumpe (for lille anlægstryk,
for stor temperaturgradient på varmeanlæggets fremløb, selvcirkulationsspærre). Aktivér prøveprogram P.0.
F.25 Sikkerhedsslukning røggastemp.for høj Røggastemperatur for høj Kontrollér: Stik, stik til sikkerhedstemperaturbegrænseren, kabeltræ, kabel til centralvarmepumpen, intern udlufter (funktion),
røggassystem (tilstopning, vind er ugunstig, for langt røggas- rør), for lidt vand i varmekredsen, centralvarmepumpe, aktivér prøveprogram P.0.
F.26 Fejl brændstofventil uden funktion Gasarmatur-stepmotor defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Gasarmatur-stepmotor (stik, kabel, spolernes passage, spænding), multistik, kabeltræ.
F.27 Sikkerhedsslukning flammesimulation Overvågningselektrode melder flamme med fejl Kontrollér: Gastryk på øverste måleåbning, overvågningselektrode, printplade, gasmagnetventil.
F.28 Fejl i opstart tænding mislykkedes Afbrydelse i opstarten eller tænding mislykkedes. Gastrykregulator eller termisk udløsende afspærringsanordning udløst. Kontrollér: Gasafspærringshane, gastryk, gasarmatur,luftindsugningsrør (blokering, løsnet skrue),kondenskanal (tilstopning), multistik, kabeltræ,
tændtransformer, tændka- bel, tændingsstik,tændelektrode, overvågningselektrode, elektronik,jording, CO₂-indstilling.
F.29 Fejl i drift tænding mislykkedes Gastilførsel midlertidigt afbrudt.Gentænding mislykkedes. Kontrollér: Røggasrecirkulation, kondensatvej (tilstopning), jording, kabel til gasarmatur og elektrode (løs forbindelse).
F.32 Fejl blæser Blæser defekt eller ikke tilsluttet. Kontrollér: Stik, kabeltræ, blæser (blokering, funktion, korrekt omdrejningstal), hallsensor, printplade, røggassystem (tilstopning).
F.42 Fejl kodningsmodstand Kodemodstand eller gasgruppemodstand forårsager kortslutning. Kontrollér: Stik, jordforbindelse, kabel, effektstørrelsekode-modstand (i kabeltræet).
F.49 Fejl eBUS Underspænding på eBUS. Kontrollér: eBUS (overbelastning, to spændingsforsyninger med forskellige polariteter,kortslutning).
F.52 Massestrømsensor ikke tilsluttet Massestrømsensor defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Stik, kabeltræ, massestrømsensor.
F.53 Fejl massestrømsensor Massestrømsensor defekt Kontrollér: Filter under Venturi-filterkappe vådt eller tilstoppet, gastryk for lavt, internt trykmålepunkt i Venturi-enheden tilstoppet (anvend ikke smøremidler på O-ringen i Venturi-enheden!).
F.54 Fejl anlægsopstart Intet eller for lavt gasindgangstryk forårsager fejl ved start af produktet Kontrollér (i forbindelse med F.28/F.29): gasventil, gasarmatur, stik, kabeltræ.
F.55 Fejl CO-føler CO-føler defekt eller kortsluttet Kontrollér: Stik, kabeltræ, CO-føler, printplade.
F.56 Sikkerhedsslukning overskr. af CO-værdi Sikkerhedsfrakobling efter overskridelse af CO-grænseværdien Kontrollér: Gasarmatur, stik, kabeltræ. Hvis fejl forekommer flere gange efter reset, er gasarmatur defekt.
F.57 Fejl testprogram Reguleringsfejl pga. korroderet tændelektrode Kontrollér: Tændelektrode, printplade (microcontroller).
F.61 Fejl brændstofventilens styring Gasarmatur kan ikke aktiveres Kontrollér: Kabeltræ, stik, gasarmatur (spoler),printplade.
F.62 Fejl brændstofventil stopforsinkelse Forsinket frakobling af gasventilen efter at flammen er slukket Kontrollér: Gasventil, brænderoverflader (tilstopning), stik, kabeltræ, printplade.
F.63 Fejl EEPROM EEPROM defekt Udskift: Printplade.
F.64 Fejl elektronik/føler Elektronik, sikkerhedsrelevant sensor eller kabel defekt Kontrollér: Fremløbssensor, kabel til sensoren, flammeregi-streringssensor (f.eks.ioniseringselektrode) for ustabilt signal, elektronik.
F.65 Fejl elektroniktemperatur Elektronik defekt eller for varm på grund af ydre påvirkning 1. Kontrollér: Printplade. 2. Sænk evt. omgivelsestemperaturen.
F.67 Fejl elektronik/flamme Uplausibelt flammesignal Kontrollér: Kabeltræ, flammevagt, printplade.
F.68 Fejl flammesignal ustabilt Flammevagt melder ustabilt flammesignal Kontrollér: Lufttal, gastryk, kondenskanal (tilstopning),gasdyse,ioniseringsstrøm (kabel, elektrode),røggasrecirkulation.
F.70 Fejl ugyldig udstyrskode Forkert/manglende apparatnummer eller forkert/manglende kodemodstand Hvis display og printplade er blevet udskiftet, skal apparatnummeret ændres under d.93.
F.71 Fejl fremløbsføler Fremløbstemperaturføler leverer uplausibel værdi Kontrollér: Fremløbstemperaturføler (korrekt termisk tilknytning).
F.72 Fejl frem-/tilbagel.-føler Temperaturdifference fremløbs-/ returtemperaturføler er for stor Kontrollér:Fremløbstemperaturføler/returtemperaturføler (funktion, korrekt termisk tilknytning).
F.73 Fejl vandtrykssensor (signal for lavt) Vandtrykføler melder for lavt vandtryk Kontrollér: Vandtryk, jordforbindelse, kabel, stik, vandtrykføler (kortslutning til GDN).
F.74 Fejl vandtrykssensor (signal for højt) Vandtryk for højt Kontrollér: Vandtryk (på varmeside, ved ikke aktiv centralvar-mepumpe), aftap i givet fald vand, kabel, vandtrykføler (kortslutning til 24/5 V).
F.75 Fejl pumpe/vandmangel Ved start af pumpen registreres der ikke et tilstrækkelig stort trykspring 1.Kontrollér: vandtrykføler, centralvarmepumpe (blokering), var- mekreds (luft, tilstrækkeligt vandvolumen), indstillelig bypass (), eksternekspansionsbeholder (skal være tilsluttet til returløbet). Aktivér prøveprogram P.0.2. Hvis blanderør eller varmerør >1 1/2″
installeret, skal 3/4″- tætning i varmeanlæggets fremløb udskiftes med blænde. Installer evt. servicekit F.75.
F.77 Fejl røggasspjæld kondenspumpe Manglende tilbagemelding fra røggasklappen; overløb i kondensatpumpen Kontrollér: Kabel til tilbehør VR40, røggasklap (ledningsføring, tilbagemeldingskontakt), kondensatpumpe, bro fra anlægstermostaten, multifunktionsmodul 2-af-7 (bro).
F.78 Afbr. varmtvandsudl.føler i ekst. styring UK link box er tilsluttet, uden at varmtvands-temperatursensoren er brokoblet 1.Kontrollér: Tilbehør (konfiguration / elektrisk tilslutning).2. Enheden viser fejlen, men har ingen fejlfunktion.
F.80 Fejl indgangsføler actoSTOR Fremløbstemperaturføler defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér (kun i forbindelse med F.91): NTC-føler, stik, kabeltræ, printplade.
F.81 Fejl beholderladepumpe Beholder er efter bestemt tidsrum ikke fuldt opvarmet Kontrollér (kun i forbindelse med F.91): beholderladeføler, beholderføler, aqua-sensor/limiter, 3-vejsventil, pumpe, actoSTOR-pumpe (luft), kabeltræ,sekundær varmeveksler (tilstopning).
F.82 Fejl fremmedstrømsanode Fremmedstrømsanode defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Kabeltræ, fremmedstrømsanode. Hvis fremmedstrømsanode ikke installeret: Sæt kantkonnektor X43 med bro på printplade.
F.82 Fejl fremmedstrømsanode Fremmedstrømsanode defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Kabeltræ, fremmedstrømsanode. Hvis fremmedstrømsanode ikke installeret: Sæt kantkonnektor X43 med bro på printplade.
F.83 Fejl NTCtemperaturændring Temperaturdifference fremløbs-/ returtemperaturføler er for lille Kontrollér: fremløbs-/returtemperaturføler (funktion,korrekt termisk tilknytning), tilstrækkelig vandmængde.
F.84 Fejl NTC-temp.-diff. usandsynlig Temperaturdifference er uplausibel Kontrollér: fremløbs-/returtemperaturføler (korrekt termisk tilknytning,følere er ombyttet).
F.85 Fejl NTC forkert monteret Fremløbs-/returtemperaturføler leverer forkerte/uplausible værdier Kontrollér: Fremløbs- / returtemperaturføler (korrekt termisk tilknytning).
F.90 Fejl kommunikation Kommunikation med actoSTOR er afbrudt 1. Kontrollér: Kontrollér stik, kabeltræ til actoSTOR-motul (PE- Bus). 2. Hvis produktet skal være i drift uden actoSTOR: indstil d.092=0, sæt evt.
kantkonnektor X31 på BMU, sæt evt. kantkonnektor X1 på actoSTOR.
F.91 Fejl føler actoSTOR Sensor på actoSTOR defekt Kontrollér: stik, kabeltræ, sensor.
F.92 Fejl forkert gastype Kodningsmodstanden på printpladen passer ikke til den indstillede gasgruppe 1. Kontrollér: Kodemodstand. 2. Udfør gasfamilie-tjek igen, og indtast den korrekte gasgruppe!
F.93 Fejl Test gasforbindelse Forbrændingskvaliteten er uden for det tilladte område Kontrollér: Gasdyse (passende til gasgruppen),røggasrecirkulation, gasgruppe, internt trykmålepunkt i Venturienheden (tilstopning). Anvend ikke smøremidler på O-ringen i Venturi- enheden!
F.94 Fejl: Votex og differencetryk Sensorer leverer uplausibleværdier. Kontrollér: Kabeltræ, stik, sensorer.
LED actoSTOR Modul Kommunikationsstatus actoSTOR Kommunikationsstatus actoSTOR ikke tilsluttet,forbindelsesfejl, forbindelse aktiv. 1. LED lyser: Kommunikation ok. 2. LED blinker: Kommunikation ikke ok. 3. LED slukket: ingen strømforsyning.
Kommunikationsfejl Kommunikationsfejl mellem display og printplade i elektronikboksen Kontrollér: kabel/stik mellem display og printplade.

Vaillant ecoTEC Pro VC DK 236/5-3

Meddelelse Mulig årsag Foranstaltning
F.00 Afbrudt fremløbsføler Fremløbstemperaturføler defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Fremløbstemperaturføler, stik, kabeltræ, printplade.
F.01 Afbrudt tilbageløbsføler Returtemperaturføler defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Returtemperaturføler, stik, kabeltræ, printplade.
F.10 Kortsluttet fremløbsføler Fremløbstemperaturføler defekt eller kortsluttet Kontrollér: NTC-stik, kabeltræ, kabel/kabinet,printplade, NTCføler.
F.11 Kortsluttet tilbageløbsføler Returtemperaturføler defekt eller kortsluttet Kontrollér: NTC-stik, kabeltræ, kabinet,printplade, NTC-føler.
F.20 Sikkerhedsslukning temperaturbegrænser Maksimumtemperatur på fremløbs-/ returtemperaturføler for høj ved sikkerhedstemperaturbegrænserfunktion via NTC Kontrollér: Fremløbstemperaturføler (korrekt termisk tilknytning),kabeltræ, tilstrækkelig udluftning.
F.22 Sikkerhedsslukning vandmangel Intet eller for lidt vand i produktet eller vandtryk for lavt 1. Kontrollér: Stik, kabel centralvarmepumpe eller vandtrykføler, vandtrykføler, centralvarmepumpe.
2. Aktivér og udluft prøveprogram P.0.
F.23 Sikkerhedsslukning temp.-diff for stor. Temperaturspredning for stor. Vandomløb for lavt Kontrollér: Stik, kabel til centralvarmepumpe / vandtrykføler,luft / for lidt vand i varmekredsen, fremløbsog
returtemperaturføler forvekslet, si i hydraulikblokken, vandtrykføler, cen- tralvarmepumpe (tilstrækkelig cirkulation, trin 2: D.19, D.14, selvcirkulationsspærre). Aktivér prøveprogram P.0.
F.24 Sikkerhedsslukning temp.-stig. for hurtig Temperaturstigning for hurtig Kontrollér: Stik, kabel til centralvarmepumpen, luft / for lidt vand i varmekredsen, intern udlufter (funktion),
centralvarmepumpe (for lille anlægstryk, for stor temperaturgradient på varmeanlæggets fremløb, selvcirkulationsspærre). Aktivér prøveprogram P.0.
F.25 Sikkerhedsslukning røggastemp.for høj Røggastemperatur for høj Kontrollér: Stik, stik til sikkerhedstemperaturbegrænseren, kabeltræ, kabel til centralvarmepumpen, intern
udlufter (funktion),røggassystem (tilstopning, vind er ugunstig, for langt røggas- rør), for lidt vand i varmekredsen,centralvarmepumpe, aktivér prøveprogram P.0.
F.26 Fejl brændstofventil uden funktion Gasarmatur-stepmotor defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Gasarmatur-stepmotor (stik, kabel, spolernes passage, spænding), multistik, kabeltræ.
F.27 Sikkerhedsslukning flammesimulation Overvågningselektrode melder flamme med fejl Kontrollér: Gastryk på øverste måleåbning, overvågningselektrode, printplade, gasmagnetventil.
F.28 Fejl i opstart tænding mislykkedes Afbrydelse i opstarten eller tænding mislykkedes. Gastrykregulator eller termisk udløsende afspærringsanordning udløst. Kontrollér: Gasafspærringshane, gastryk,gasarmatur,luftindsugningsrør (blokering, løsnet skrue),
kondenskanal (tilstopning), multistik, kabeltræ, tændtransformer, tændka- bel, tændingsstik, tændelektrode, overvågningselektrode, elektronik,jording, CO₂-indstilling.
F.29 Fejl i drift tænding mislykkedes Gastilførsel midlertidigt afbrudt.Gentænding mislykkedes. Kontrollér: Røggasrecirkulation, kondensatvej(tilstopning),jording, kabel til gasarmatur og elektrode (løsforbindelse).
F.32 Fejl blæser Blæser defekt eller ikke tilsluttet Kontrollér: Stik, kabeltræ, blæser (blokering,funktion, korrekt omdrejningstal), hallsensor, printplade,røggassystem (tilstopning).
F.49 Fejl eBUS Underspænding på eBUS Kontrollér: eBUS (overbelastning, to spændingsforsyninger med forskellige polariteter, kortslutning).
F.61 Fejl brændstofventilens styring Gasarmatur kan ikke aktiveres Kontrollér: Kabeltræ, stik, gasarmatur (spoler),printplade.
F.62 Fejl brændstofventil stopforsinkelse Forsinket frakobling af gasventilen efter at flammen er slukket Kontrollér: Gasventil, brænderoverflader (tilstopning), stik, kabeltræ, printplade.
F.63 Fejl EEPROM EEPROM defekt Udskift: Printplade.
F.64 Fejl elektronik/føler Elektronik, sikkerhedsrelevant sensor eller kabel defekt Kontrollér: Fremløbssensor, kabel til sensoren,flammeregistreringssensor (f.eks. ioniseringselektrode) for ustabilt signal,elektronik.
F.65 Fejl elektroniktemperatur Elektronik defekt eller for varm 1. Kontrollér: Printplade. på grund af ydre påvirkning 1. Kontrollér: Printplade. på grund af ydre påvirkning 2. Sænk evt. omgivelsestemperaturen.
F.67 Fejl elektronik/flamme Uplausibelt flammesignal Kontrollér: Kabeltræ, flammevagt, printplade.
F.68 Fejl flammesignal ustabilt Flammevagt melder ustabilt flammesignal Kontrollér: Lufttal, gastryk, kondenskanal(tilstopning), gasdyse, ioniseringsstrøm (kabel, elektrode), røggasrecirkulation.
F.70 Fejl ugyldig udstyrskode Forkert/manglende apparatnummer eller forkert/manglende kodemodstand Hvis display og printplade er blevet udskiftet, skal apparatnummeret ændres under d.93.
F.71 Fejl fremløbsføler Fremløbstemperaturføler leverer uplausibel værdi Kontrollér: Fremløbstemperaturføler (korrekt termisk tilknytning).
F.72 Fejl frem-/tilbagel.-føler Temperaturdifference fremløbs- / returtemperaturføler er for stor Kontrollér: Fremløbstemperaturføler/returtemperaturføler (funktion, korrekt termisk tilknytning).
F.73 Fejl vandtrykssensor (signal for lavt) Vandtrykføler melder for lavt vandtryk Kontrollér: Vandtryk, jordforbindelse, kabel, stik, vandtrykføler (kortslutning til GDN).
F.74 Fejl vandtrykssensor (signal for højt) Vandtryk for højt Kontrollér: Vandtryk (på varmeside, ved ikke aktiv centralvarmepumpe), aftap i givet fald vand, kabel, vandtrykføler (kortslutning til 24/5 V).
F.75 Fejl pumpe/vandmangel Ved start af pumpen registreres der ikke et tilstrækkelig stort trykspring 1. Kontrollér: vandtrykføler, centralvarmepumpe (blokering), var- mekreds (luft, tilstrækkeligt vandvolumen), indstillelig bypass (), ekstern ekspansionsbeholder (skal være tilsluttet til retur- løbet). Aktivér prøveprogram P.0.
2. Hvis blanderør eller varmerør >1 1/2″ installeret, skal 3/4″- tætning i varmeanlæggets fremløb udskiftes med blænde. Installer evt. servicekit F.75.
F.77 Fejl røggasspjæld kondenspumpe Manglende tilbagemelding fra røggasklappen; overløb i kondensatpumpen Kontrollér: Kabel til tilbehør VR40, røggasklap (ledningsføring, tilbagemeldingskontakt), kondensatpumpe, bro fra anlægstermostaten, multifunktionsmodul 2-af-7 (bro).
F.78 Afbr. varmtvandsudl.føler i ekst. styring UK link box er tilsluttet, uden
at varmtvands-temperatursensoren er brokoblet
1. Kontrollér: Tilbehør (konfiguration / elektrisk tilslutning).
2. Enheden viser fejlen, men har ingen fejlfunktion.
F.83 Fejl NTCtemperaturændring Temperaturdifference fremløbs- / returtemperaturføler er for lille Kontrollér: fremløbs-/returtemperaturføler (funktion, korrekt termisk tilknytning), tilstrækkelig vandmængde.
F.84 Fejl NTC-temp.-diff. usandsynlig Temperaturdifference er uplausibel Kontrollér: fremløbs-/returtemperaturføler (korrekt termisk tilknytning, følere er ombyttet).
F.85 Fejl NTC forkert monteret Fremløbs-/returtemperaturføler leverer forkerte/uplausible værdier Kontrollér: Fremløbs- / returtemperaturføler (korrekt termisk tilknytning).
Kommunikationsfejl Kommunikationsfejl mellem display og printplade i elektronikboksen Kontrollér: kabel/stik mellem display og printplade.

11. Fejlkoder Bosch gasfyr

Når et gasfyr holder op med at fungere, viser den normalt en fejlkode. Herunder kan du se en liste af fejlkoder du kan opleve på et Bosch gasfyr. Er du det mindste i tvivl, så kontakt os istedet for selv at forsøge at løse problemet.

Fejlkoderne for Bosch Condens 5000 WT finder du i skemaet her:

Fejl- kode Ekstrakode Beskrivelse Afhjælpning
276 Temperaturen på fremløbsføleren er > 95 °C. Denne fejlmelding kan forekomme, uden at der foreligger en fejl, hvis alle radiatorventiler pludseligt lukkes.
► Kontrollér anlæggets driftstryk. ► Åbn vedligeholdelseshanerne. ► Kontrollér centralvarmepumpen med servicefunktion t3 ► Kontrollér tilslutningskablet til
centralvarmepumpen. ► Luk op for centralvarmepumpen, udskift ved behov. ► Indstil pumpeydelsen eller pumpekarakteristikken korrekt, og tilpas
efter den maksimale ydelse.
A1 281 Pumpen genererer intet tryk. ► Kontrollér anlæggets driftstryk ► Åbn vedligeholdelseshanerne. ► Udluft kedler med servicefunktion 2.2C „Udluftningsfunktion“ ► Start pumpen, udskift ved behov..
C1 264 Blæser afbrudt. ► Kontrollér blæserkablet med stik, udskift ved behov. ►Kontrollér blæseren for snavs og blokering, udskift ved behov.
C4 273 Brænderen og blæseren har været uaf- brudt i drift i 24 timer og afbrydes i kort tid for sikkerhedskontrol.
D3 232 Termostaten TB 1 er udløst. ► Kontrollér indstillingen for termostaten TB 1.
► Kontrollér varmereguleringens indstilling.
D3 232 Termostat TB 1 defekt. ► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for afbrydelse eller kortslutning, udskift evt.
D3 232 Broen på tilslutningsklemmerne til den eksterne termostat TB 1 mangler. ► Installér en bro på tilslutningen til en ekstern omskiftekontakt
D3 232 Termostat låst. Kondensatpumpe afbrudt. ► Indkobel termostat.
Kontrollér kondensatbortledningen.
► Udskift kondensatpumpen.
D4 341 Gradientbegrænsning: for hurtig temperaturstigning i varmedrift. ► Kontrollér anlæggets driftstryk
Åbn vedligeholdelseshanerne.
► Kontrollér pumpen med servicefunktion t03 „Permanent pumpe- løb“
Kontrollér tilslutningskablet til pumpen.
Start pumpen, udskift ved behov.
Indstil pumpeydelsen eller pumpekarakteristikken korrekt, og tilpas efter den maksimale ydelse.
E2 350 Fremløbsføler defekt (kortslutning). Hvis fejlen fortsætter i længere tid, vises fejlkoden E2 og ekstrakoden 222
E2 350 Fremløbsføler defekt (kortslutning). Hvis fejlen fortsætter i længere tid, vises fejlkoden E2 og ekstrakoden 222
E2 351 Fremløbsføler defekt(afbrydelse). Hvis fejlen fortsætter i længere tid,vises fejlkoden E2 og ekstrakoden 223
E9 224 Varmeveksler-termostat eller røggastermostat er udløst. Hvis den blokerende fejl fortsætter i længere tid, bliver den til en låsende fejl
EA 227 Ingen flamme. Efter 4 tændingsforsøg bliver en låsende fejl til en blokerende fejl
EA 229 Intet ioniseringssignal under brænderdriften. Brænderen starter igen. Hvis tændingsforsøget mislykkes, vises den blokerende fejl EA, efter det 4. tændingsforsøg bliver den blokerende fejl til en låsende fejl
F0 290 Intern fejl. ► Tryk på tasten reset, indtil tekstlinjen Reset vises. Kedlen går igen i gang, og fremløbstemperaturen vises.
► Kontrollér de elektriske stikkontakter, kabelføringen og tændings- ledningerne.
► Kontrollér gas-luft-forholdet, korrigér evt.
► Udskift styreenheden.
C6 215 Blæser for hurtig ► Kontrollér røggassystemet, rengør eller istandsæt ved behov.
C6 216 Blæser for langsom ► Kontrollér blæserkablet med stik, udskift ved behov.
► Kontrollér blæseren for snavs og blokering, udskift ved behov.
C7 214 Blæseren frakobles i løbet af sikkerhedstiden. ► Kontrollér blæserkablet med stik, udskift ved behov.
► Kontrollér blæseren for snavs og blokering, udskift ved behov.
C7 217 Blæseren fungerer ikke. ► Kontrollér blæserkablet med stik, udskift ved behov.
► Kontrollér blæseren for snavs og blokering, udskift ved behov.
E2 222 Fremløbsføler defekt (kortslutning). ► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for kortslutning,udskift evt.
E2 223 Fremløbsføler defekt (afbrydelse). ► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for afbrydelse,udskift evt.
E9 224 Varmeveksler-termostat eller røggastermostat er udløst. ► Kontrollér Varmevekslertermostaten og tilslutningskablet for svigt eller kortslutning, udskift evt.
► Kontrollér røggastermostaten
og tilslutningskablet for svigt eller kortslutning, udskift evt.
► Kontrollér anlæggets driftstryk.
► Udluft kedler med servicefunktion 2.2C „Udluftningsfunktion“.
► Indstil pumpeydelsen eller pumpekarakteristikken korrekt, og tilpas efter den maksimale ydelse.
► Kontrollér pumpen med servicefunktion t03 „Permanent pumpe- løb“.
► Start pumpen, udskift ved behov.
► Kontrollér, om der er installeret fortrængningslegemer i varmeblokken.
► Kontrollér varmeveksleren og udskift evt.
EA 227 Ingen flamme. ► Kontrollér, om gasventilen er åben.
► Kontrollér gastilslutningstrykket.► Kontrollér nettilslutningen.
► Kontrollér elektroderne med kabel, udskift ved behov.
►Kontrollér røggassystemet, rengør
eller istandsæt ved behov.
► Kontrollér gas-luft-forholdet,korrigér evt.
► Ved naturgas: Kontrollér gastrykket
og gasblænden.
► Rengør kondensatvandlåsens afløb.
► Afmontér membranen på blæserens indsugningsstuds, og kontrollér for revner eller snavs..
Rengør varmeveksleren.
► Kontrollér gasarmaturet, udskift
► Kontrollér rumluftforbindelsen ved rumluftafhængig driftsform, kontrollér ventilationsåbningerne. ved behov.
EA 234 Gasarmaturets tilslutningskabel, gasarmatur eller styreenhed defekt. ►Kontrollér kabelføringen, udskift evt.
► Kontrollér gasarmaturet udskift ved behov.
► Udskift styreenheden.
EA 261 Tidsfejl ved førstesikkerhedstid ►Kontrollér de elektriske stikkontakter og kabelføring til styreenheden.
► Udskift styreenheden.
F0 238 Gasarmaturets tilslutningskabel, gasarmatur eller styreenhed defekt. ►Kontrollér kabelføringen, udskift evt.
► Kontrollér gasarmaturet, udskift ved behov.
► Udskift styreenheden.
F0 239 Stik kan ikke findes. ►Sæt kodestikket rigtigt på, udskift evt.
F0 259 Intern fejl. ►Udskift stik.
► Udskift styreenheden.
F0 280 Tidsfejl ved forsøg på genopstart ► Kontrollér de elektriske stikkontakter og kabelføring til styreenheden.
► Udskift styreenheden.
F7 228 Selv om kedlen er koblet ud, vises der en flamme. ► Kontrollér elektroderne, og udskift evt.
► Kontrollér røggassystemet, rengør eller istandsæt ved behov.
► Kontrollér printet for fugt, tør evt.
FA 306 Efter gasafbrydelse vises en flamme. ► Kontrollér gasarmaturet, udskift ved behov.
► Rengør kondensatvandlåsens afløb.
► Kontrollér elektroderne og tilslutningskablet og udskift evt.
► Kontrollér røggassystemet, rengør eller istandsæt ved behov.
Fb 365 Efter gasafbrydelse vises en flamme. ► Kontrollér gasarmaturet, udskift ved behov.
► Rengør kondensatvandlåsens afløb..
► Kontrollér elektroderne, og udskift
evt.
► Kontrollér elektroderne tilslutningskabel, udskift ved behov.
► Kontrollér røggassystemet, rengør eller istandsæt ved behov.

Fejlkoder på Bosch gasfyr

Fejl- kode Tillægs- kode Fejl- klasse Beskrivelse Afhjælpning
0Y 276 B Temperaturen på fremløbsføleren er > 95 °C. Denne fejlmelding kan forekomme, uden at der foreligger en fejl, hvis alle radiatorventiler pludseligt lukkes.
► Kontrollér anlæggets driftstryk.
► Åbn vedligeholdelseshanerne.
► Kontrollér centralvarmepumpen med
servicefunktion t3
► Kontrollér tilslutningskablet til
centralvarmepumpen.
► Luk op for centralvarmepumpen, udskift
ved behov.
► Indstil pumpeydelsen eller
pumpekarakteristikken korrekt, og tilpas
efter den
maksimale ydelse..
9 A 235 v Forkert kodestik. Kontrollér kodestikket.
9 A 260 v
9 A 361 v
9 A 362 v
9U 233 V Kodestik ikke registreret. Sæt kodestikket rigtigt på, udskift ved behov.
A1 281 B Centralvarmepumpen genererer intet tryk. ►Kontrollér anlæggets driftstryk.
► Åbn vedligeholdelseshanerne.
► Udluft kedlen med servicefunktion 2.2C
► Luk op for centralvarmepumpen, udskift
ved behov.
A8 323 B BUS-kommunikation afbrudt. Kontrollér tilslutningskablet til BUSdeltagerne, udskift ved behov.
C1 264 B Blæser afbrudt. Kontrollér blæserkabel inkl. stik, udskift
ved behov.
► Kontrollér blæseren for snavs og
blokering, udskift ved behov.
C4 273 B Brænderen og blæseren har
været uafbrudt i drift i 24 timer
og afbrydes i kort tid for sikkerhedskontrol.
C6 215 V Blæser for hurtig. Kontrollér røggasanlægget, rengør eller reparér efter behov.
C6 216 V Blæser for langsom. ► Kontrollér blæserkabel inkl. stik, udskift ved behov. ► Kontrollér blæseren for snavs og blokering, udskift ved behov.
C7 214 V Blæseren frakobles i løbet af sikkerhedstiden. ► Kontrollér blæserkabel inkl. stik, udskift ved behov. ► Kontrollér blæseren for snavs og blokering, udskift ved behov.
C7 217 V Blæseren kører ikke. ► Kontrollér blæserkabel inkl. stik, udskift ved behov. ► Kontrollér blæseren for snavs og blokering,udskift ved behov.
D3 232 B Termostaten TB 1 er udløst. ► Kontrollér indstillingen for termostaten TB 1. ► Kontrollér styreenhedens indstilling.
D3 232 B Termostat TB 1 defekt. ► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for afbrydelse eller kortslutning, udskift evt.
D3 232 B Brokoblingen på tilslutningsklemmerne til den eksterne temperaturomskifter TB 1 mangler. ► Installér en brokobling på tilslutningen til en ekstern skiftekontakt.
D3 232 B Temperaturbegrænser låst. ► Oplås temperaturbegrænser.
D3 232 B Kondensatpumpe afbrudt. ► Kontrollér kondensatafløbet.
► Udskift kondensatpumpen.
D4 341 B Gradientbegrænsning: for hurtig tempera- turstigning i varmedrift. ► Kontrollér anlæggets driftstryk.
► Åbn vedligeholdelseshanerne.
► Kontrollér centralvarmepumpen med
servicefunktion t3
► Kontrollér tilslutningskablet til
centralvarmepumpen.
► Luk op for centralvarmepumpen, udskift ved
behov.
► Indstil pumpeydelsen eller
pumpekarakteristikken korrekt, og tilpas efter
den
maksimale ydelse.
D5 330 B Ekstern fremløbsføler defekt (3-vejs-ventil). ► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for kortslutning, udskift evt.
D5 331 B Ekstern fremløbsføler defekt (hydraulisk 3- vejs-ventil) ► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for afbrydelse, udskift evt.
E2 350 B Fremløbsføler defekt (kortslutning). Hvis den blokerende fejl fortsætter i længere tid, bliver den til en låsende fejl.
► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for kortslutning, udskift evt.
E2 351 B Fremløbsføler defekt (afbrydelse). Hvis den blokerende fejl fortsætter i længere tid, bliver den til en låsende fejl.
► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for afbrydelse, udskift evt.
E2 223 V Fremløbsføler defekt (afbrydelse). Hvis den blokerende fejl fortsætter i længere tid, bliver den til en låsende fejl.
► Kontrollér temperaturføleren og tilslutningskablet for afbrydelse, udskift evt.
E9 224 B Varmebloktermostat eller røggastermostat eller differenstrykvagt er udløst. Hvis den blokerende fejl fortsætter i længere
tid, bliver den til en låsende fejl.
► Kontrollér varmeblok-termostaten og
tilslutningskablet for afbrydelse, udskift evt.
► Kontrollér røggastermostaten og
tilslutningskablet for afbrydelse, udskift evt.
► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller
reparér efter behov.
► Kontrollér slangen mellem røggasrør og
differenstrykvagt, og rengør eller udskift ved
behov.
► Kontrollér differenstrykvagten og
tilslutningskablet for brud, udskift evt. (i
hviletilstanden skal kontakten være sluttet).
► Kontrollér anlæggets driftstryk.
► Udluft kedlen med servicefunktion 2.2C
► Indstil pumpeydelsen eller
pumpekarakteristikken korrekt, og tilpas efter
den maksimale ydelse.
► Kontrollér centralvarmepumpen med
servicefunktion t3.
► Luk op for centralvarmepumpen, udskift ved
behov.
► Kontrollér, om der er installeret et
fortrængningslegeme i varmeblokken
► Kontrollér varmeblokken på vandsiden,
udskift ved behov.
E9 224 V Varmebloktermostat eller røggastermostat eller differenstrykvagt er udløst. Hvis den blokerende fejl fortsætter i længere
tid, bliver den til en låsende fejl.
► Kontrollér varmeblok-termostaten og
tilslutningskablet for afbrydelse, udskift evt.
► Kontrollér røggastermostaten og
tilslutningskablet for afbrydelse, udskift evt.
► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller
reparér efter behov.
► Kontrollér slangen mellem røggasrør og
differenstrykvagt, og rengør eller udskift ved
behov.
► Kontrollér differenstrykvagten og
tilslutningskablet for brud, udskift evt. (i
hviletilstanden skal kontakten være sluttet).
► Kontrollér anlæggets driftstryk.
► Udluft kedlen med servicefunktion 2.2C
► Indstil pumpeydelsen eller
pumpekarakteristikken korrekt, og tilpas efter
den maksimale ydelse.
► Kontrollér centralvarmepumpen med
servicefunktion t3.
► Luk op for centralvarmepumpen, udskift ved
behov.
► Kontrollér, om der er installeret et
fortrængningslegeme i varmeblokken
► Kontrollér varmeblokken på vandsiden,
udskift ved behov.
EA 227 B Flammen registreres ikke. Efter 4 tændingsforsøg bliver en blokerende
fejl til en låsende fejl.
► Kontrollér, om gashanen er åben.
► Kontrollér gassens tilslutningstryk.
► Kontrollér nettilslutningen.
► Kontrollér elektroderne inkl. kabel,
udskift evt.
► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller
reparér efter behov.
► Kontrollér gas-luft-forholdet, korrigér evt.
► Ved naturgas: Kontrollér den eksterne
gasflowsikring, udskift evt.
► Rengør kondensatvandlåsens afløb.
► Afmontér membranen i blæserens
blandingsenhed, og kontrollér for ridser
eller snavs.
► Rengør varmeblokken.
► Kontrollér gasarmaturet, udskift evt.
► Kontrollér forbrændingsluftforbindelsen
eller ventilationsåbningerne
ved rumluftafhængig driftsform.
EA 227 V Flammen registreres ikke. Efter 4 tændingsforsøg bliver en blokerende
fejl til en låsende fejl.
► Kontrollér, om gashanen er åben.
► Kontrollér gassens tilslutningstryk.
► Kontrollér nettilslutningen.
► Kontrollér elektroderne inkl. kabel,
udskift evt.
► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller
reparér efter behov.
► Kontrollér gas-luft-forholdet, korrigér evt.
► Ved naturgas: Kontrollér den eksterne
gasflowsikring, udskift evt.
► Rengør kondensatvandlåsens afløb.
► Afmontér membranen i blæserens
blandingsenhed, og kontrollér for ridser
eller snavs.
► Rengør varmeblokken.
► Kontrollér gasarmaturet, udskift evt.
► Kontrollér forbrændingsluftforbindelsen
eller ventilationsåbningerne
ved rumluftafhængig driftsform.
EA 229 B Intet ioniseringssignal under brænderdriften. Brænderen genstartes. Hvis tændforsøget mislykkes, vises den blokerende fejl EA 227.
EA 261 V Tidsfejl ved første sikkerhedstid ► Kontrollér de elektriske stikkontakter og kabelføring til styreenheden, udskift ved behov. ► Udskift styreenheden.
F0 238 V Gasarmaturets tilslutningskabel, gasarmatur eller styreenhed defekt. ► Kontrollér kabelføringen, udskift evt. ► Kontrollér gasarmaturet, udskift evt. ► Udskift styreenheden.
F0 239 V Intern fejl. ► Udskift kodestikket. ► Udskift styreenheden.
F0 259 V Intern fejl. ► Udskift kodestikket. ► Udskift styreenheden.
F0 280 V Tidsfejl ved forsøg på genopstart ► Kontrollér de elektriske stikkontakter og kabelføring til styreenheden. ► Udskift styreenheden.
F0 290 B Intern fejl. ► Tryk på knappen reset, indtil tekstlinjen
Reset vises. Kedlen starter op igen, og
fremløbstemperaturen vises. ► Kontrollér de elektriske stikkontakter,
kabelføringen og tændingsledningerne. Kontrollér gas-luft-forholdet, korrigér evt. Udskift styreenheden.
F0 356 B Netspænding afbrudt. Lav netspænding. ► Kontrollér netspænding.
F7 328 B Netspænding afbrudt. Lav netspænding. ► Kontrollér netspænding.
Fd 231 B Netspænding afbrudt. Lav netspænding. ► Kontrollér netspænding.
F7 228 V Der registreres en flamme, selv om brænderen er slukket. ► Kontrollér elektroderne for snavs, udskift ved behov. ► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller
reparér efter behov. ► Kontrollér printkortet for fugt, tør evt.
FA 306 V Efter gasfrakobling: Der registreres en flamme. ► Kontrollér gasarmaturet, udskift evt. ► Rengør kondensatvandlåsens afløb. ► Kontrollér elektroder og tilslutningskabel, udskift ved behov.
► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller reparér efter behov.
FA 364 V Efter gasfrakobling: Der registreres en flamme. ► Kontrollér gasarmaturet, udskift evt. ► Rengør kondensatvandlåsens afløb. ► Kontrollér elektroderne for snavs, udskift
ved behov. ► Kontrollér elektrodernes tilslutningskabel, udskift ved behov. ► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller reparér efter behov.
FA 365 V Efter gasfrakobling: Der registreres en flamme. ► Kontrollér gasarmaturet, udskift evt. ► Rengør kondensatvandlåsens afløb. ► Kontrollér elektroderne for snavs, udskift
ved behov. ► Kontrollér elektrodernes tilslutningskabel, udskift ved behov. ► Kontrollér røggasanlægget, rengør eller reparér efter behov.
H11 R Varmtvandsføler defekt. ► Tag kablet på temperaturføleren af. ► Kontrollér temperaturføleren, og udskift evt. ► Kontrollér tilslutningskablet for afbrydelse eller kortslutning, udskift ved behov.
H12 R Beholderføleren defekt. ► Tag kablet på temperaturføleren af. ► Kontrollér temperaturføleren, og udskift evt. ► Kontrollér tilslutningskablet for
afbrydelse eller kortslutning, udskift evt.
H13 R Eftersynsinterval nået. ► Udfør eftersyn. ► Nulstil ikke-blokerende fejl (påkrævet).

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen