Guide: Muligheder, priser og installation af gulvvarme

Gulvvarme har eksisteret i en eller anden form i flere hundrede år, men har oplevet en genopblomstring i popularitet i det seneste årti med indførelsen af mere effektive varmekilder, der kræver lavere driftstemperaturer for at fungere effektivt, som f.eks. kondenserende kedler, varmepumper og solvarme.

På denne side byder vi dig velkommen til en gennemgang af de mange spørgsmål der opstår når man overvejer at få gulvvarme.

Eller måske du bare har brug for hjælp til en eksisterende gulvvarmeløsning – I så fald, så tøv ikke med at kontakte os herunder:

Form widget – gasfyr pillar

Få hjælp med dit gasfyr.

Skriv til os, og vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

Widget Pillar // Få hjælpEller ring til os på 70 22 61 60

01. Sådan fungere gulvvarme

Grundlæggende principper

Et gulvvarmesystem opvarmer gulvkonstruktionen i et rum, hvilket igen opvarmer selve rummet.

Dette opnås i et “vådt” gulvvarmesystem ved at føre opvarmet vand gennem plast- eller kompositrør, som er installeret i gulvet. Der findes forskellige installationsmuligheder, som passer til forskellige gulvkonstruktioner.

Gulvvarmerørene føres tilbage til en central fordeler, typisk én pr. etage, som bruges til at fordele varmen til de relevante kredsløb efter behov.

Komfort og effektivitet

Gulvvarme producerer en mere blid og jævn varme end radiatorer eller luftsystemer, idet hovedparten af varmeproduktionen er infrarød varmestråling og ikke konvektion. Dette giver komfort ved lavere rumtemperaturer, da den reducerede konvektion medfører færre træk.

Det større varmeareal, der opnås ved at bruge et helt gulv i stedet for et relativt lille radiatorpanel, gør det også muligt for gulvvarme at fungere effektivt ved meget lavere driftstemperaturer end et traditionelt radiatorvarmesystem.

Alle disse effektivitetsforbedringer betyder, at et korrekt udformet gulvvarmesystem kan give årlige brændstofbesparelser på op til 25 % i forhold til et traditionelt radiatorsystem.

Strålevarme vha. gulvvarme
Opvarmning uden gulvvarme - med radiator

Temperaturstyring

Typisk er et gulvvarmesystem opdelt i “zoner” bestående af individuelle rum (f.eks. soveværelser) eller grupper af rum med samme varmetab og anvendelseskarakteristika (f.eks. køkken og bryggers), hvor hver zone styres af sin egen rumtermostat.

Overvejelser omkring gulvvarme

Gulvvarme er ideel til en moderne, velisoleret ejendom, men man skal være forsigtig, når systemet anvendes som erstatning i ældre ejendomme, hvor isoleringen ikke bliver forbedret. Ejendomme med enkeltglas og/eller uden isolerede hulmure skal bringes op på et moderne isoleringsniveau (dvs. mindst del L 2002), før gulvvarme kan betragtes som en effektiv, eneste opvarmningsløsning for ejendommen.

Det er også vigtigt at bemærke, at gulvvarme er designet til at fungere ved en mere konstant temperatur end et radiatorsystem, idet rummene typisk holdes på 18 °C, når de ikke er beboet, og bringes op på 21-22 °C, når de er i brug. Hvis gulvvarmesystemet kun bruges i korte, sjældne perioder på få timer om dagen uden at der opretholdes en nedtemperatur, kan andre systemer med hurtigere respons, f.eks. radiatorer, give lavere samlede driftsomkostninger.

02. Gulvvarme med el eller varmt vand?

Elektrisk gulvvarme anses generelt for at være lidt hurtigere og derfor normalt billigere at installere end varmtvandsalternativet, men begge dele kan bruges til at opvarme hele huset eller kun enkelte rum – f.eks. kun stueetagen eller måske kun badeværelset for at fjerne den ofte uvelkomne kulde fra fliserne.

Elektriske systemer fås i forskellige udgaver og kan leveres i form af varmemåtter, der kan rulles ud for at dække store områder, eller til de mindre og mere besværlige rum kan man købe versioner, der består af mere løstsiddende fleksible ledninger.

Selv om de elektriske systemer er lidt billigere at købe og installere end varmtvandsalternativet, anses de ud fra et mere langsigtet synspunkt for at være dyrere i drift og anbefales ikke til opvarmning af store områder.

03.Spørgsmål omkring gulvvarmestyring

Flere og flere mennesker er begyndt at erkende de øgede fordele, som gulvvarme kan tilbyde, hvilket har ført til en enorm stigning i popularitet i løbet af de sidste par år.

Gulvvarme har mange fordele i forhold til andre opvarmningsmuligheder som f.eks. radiatorer, f.eks. er den mere energibesparende, giver større designfrihed og er en mere behagelig og jævn opvarmningsmetode.

En af de største fordele ved gulvvarme kan dog også være et af de største problemer – styringen af systemet. Fordelen i denne henseende er, at de enkelte zoner kan styres separat, hvilket resulterer i den perfekte temperaturbalance mellem de forskellige zoner i dit hjem. Det betyder, at kun de områder, der har brug for varme, er tændt, mens de andre områder kan sættes tilbage til en lavere temperatur, hvilket giver en større samlet effektivitet.

Det største problem i forbindelse med styring af gulvvarme er sandsynligvis at forstå, hvordan det adskiller sig fra konventionelle opvarmningsmetoder, f.eks. radiatorer. Den største forskel med hensyn til opvarmningsadfærd er den lange reaktionstid – radiatorer kan være varme på få minutter, mens gulvvarme i et afretningsgulv kan tage en time eller mere at varme op.

Det betyder, at styringen af gulvvarme-systemet skal tage højde for denne længere opvarmnings- og nedkølingstid.

Hvis et område skal have en bestemt temperatur på et bestemt tidspunkt, skal gulvvarmea-anlægget varme op i lang tid før dette. Eller også kører systemet stort set hele tiden og varmer lidt op, når området kræver varme. Det er ikke så dyrt at have gulvvarme-systemet kørende hele tiden, som det lyder – det er meget mere effektivt at have det kørende ved en lavere temperatur hele tiden end at skrue op og ned for opvarmningsbehovet.

Hvad skal man vælge af termostat?

Hovedkomponenten til styring af gulvvarme er termostaten – den er placeret i hver varmezone, overvåger varmen i hvert område og signalerer om nødvendigt, at der skal sendes mere varme til området.

Det er nødvendigt, at termostaten er placeret i varmezonen, medmindre der anvendes en fjernbetjent luftføler, som gør det muligt at skjule termostaten. Termostaten har en indbygget luftføler, der overvåger varmezonen og holder den på temperatur.

Man skal være forsigtig i vådområder som f.eks. badeværelser, hvor reglerne foreskriver, at der ikke må installeres netspændingsanordninger i disse zoner. I disse situationer skal termostaten monteres uden for badeværelset, og varmezonen overvåges af en fjernføler, der er monteret i gulvet eller væggen i badeværelset.

Der findes også trådløse termostater til renoveringsprojekter, hvor det ville være for indgribende at trække nye kabler. Disse termostater drives af batterier, som typisk skal udskiftes hver 12. måned.

I nogle tilfælde installeres der et specialiseret BMS (Building Management System), som typisk er et multifunktionelt styresystem, der omfatter styring af opvarmning, køling, belysning, audio/visuelt osv. I dette tilfælde leverer vi typisk blot aktuatorventiler til manifolden, som tilsluttes BMS-grænsefladenheden.

I det følgende afsnit beskrives de vigtigste typer gulvvarme-styringer og deres fordele for at hjælpe dig med at vælge den rette termostat.

Termostater med drejeskive

Selv om der på markedet for reguleringer er sket et stort skift i retning af digitale/programmerbare termostater, har de grundlæggende termostater med drejeknap stadig deres plads. Bygninger som skoler, plejehjem og kommunale centre foretrækker at holde sig til en grundlæggende termostatmodel for at gøre det nemmere for brugerne af bygningen.

For at opnå maksimal effektivitet vil vi altid anbefale, at en termostat med urskive anvendes sammen med et systemtidsur for at sikre, at varmesystemet er reguleret og fungerer på de ønskede tidspunkter. Standard termostaten med skive har store, nemme terminaler med indbyggede ledningsklemmer og kan monteres direkte på enhver væg.

Digitale termostater

Digitale termostater er langt det mest populære valg nu til gulvvarme, fordi dette styresystem hjælper gulvvarme med at drive det mere effektivt og giver brugeren større fleksibilitet, hvilket betyder, at varmen kan programmeres efter den enkeltes livsstil.

Den programmerbare rumtermostat er genial til styring af individuelle varmezoner. Muligheden for at indstille varmesystemet efter det mest effektive mønster, samt tilpasset brugerens livsstil, har gjort dette til et populært valg for boligejere.

En digital termostat fås også i en digital termostatmodel med berøringsskærm, og en digital termostat passer til de fleste anvendelser.

Intelligente termostarter

Et fremskridt i forhold til de digitale/programmerbare termostater er indførelsen af varmestyring via smartphones og andre håndholdte enheder.

Akuator ventiler

Termoelektriske aktuatorer anvendes til individuel styring af varmekredse på en gulvvarmefordeler. Dette er vigtigst ved flere kredsløb, der styrer forskellige varmezoner.

Ventilen indeholder et vokselement, som ved modtagelse af et signal fra termostaten (normalt via en kontrolboks med ledningsføring) åbner ventilen og lader det varme vand strømme gennem den relevante rørledningssløjfe.

Ambiente-aktuatorventilerne fastgøres på fordelerens returstang med en M30-møtrik (en del af ventilen), og de har en visuel indikator, så man med et blik kan se, om kredsløbet er åbent eller lukket.

Kan man få gulvvarmestyring der styres vha. en app?

Fjernbetjeningssystemer til centralvarme giver dig mulighed for at styre din opvarmning med en mobil app på din smartphone. Intelligent opvarmning sørger for, at du får varme og varmt vand, når og hvor du har brug for det.

Disse fjernstyrede systemer kan også spare energi og penge.

Hvilke fordele er der?

Med et fjernstyret centralvarmesæt behøver du ikke at bekymre dig om at komme hjem til et koldt hus. Eller at lade varmen stå tændt, når du er taget på ferie. En internetforbindelse er alt, hvad du behøver for at styre din centralvarme, uanset hvor du er.

Du vil endda kunne justere temperaturen i dit hjem uden at forlade sofaen!

Funktioner ved fjernbetjent opvarmning

At vide, hvornår du er hjemme
Nogle systemer holder øje med, hvem der er hjemme og ude, ved hjælp af GPS’en på din smartphone. Når der ikke er nogen hjemme, slukker den for varmen for at spare energi. Og når den registrerer, at nogen er på vej hjem, sørger den for, at huset har den rette temperatur, når de kommer tilbage.

Andre systemer har en bevægelsessensor, der registrerer, når folk er inde. Det betyder, at varmen kun er tændt, når folk er hjemme.

Lær at bruge din opvarmning
Nogle intelligente termostater lærer din regelmæssige tidsplan, efterhånden som du bruger dem. Med tiden justerer de din opvarmning, ligesom du selv ville gøre.

Kontrol af vejret
Nogle fjernvarmeapps ændrer temperaturen i dit hjem på baggrund af vejrudsigten. Så hvis du f.eks. er væk, og der kommer uventet frost, holder den dine rør varme for at undgå sprængninger.

Du kan opvarme områder af dit hjem forskelligt
Nogle systemer giver dig monitorer for forskellige områder af dit hjem, så du kan styre temperaturen i disse “zoner” individuelt. Nogle giver dig mulighed for at styre hver enkelt radiator med intelligente radiatorventiler.

Kontrol af din kedel for fejl
Nogle systemer tilbyder en service, hvor du kan fjernkontrollere din kedel. De advarer dig, hvis de opdager en fejl, så du kan forhindre et potentielt kedelstop.

Dette er blot nogle af de funktioner, som de forskellige fjernbetjeningssystemer til fjernvarmestyring tilbyder. Når du vælger et system, skal du tænke på størrelsen af dit hjem, hvor meget du vil bruge, og om du selv vil montere det.

Kan man få gulvvarmestyring der styres trådløst vha. WIFI?

Det er nemt at skabe et behageligt indeklima med fuldstændig kontrol over en bygnings energiforbrug, når man bruger den rigtige styring til at styre temperaturen og sikre, at systemet kun kører, når det er nødvendigt.

Der findes et omfattende udvalg af gulvvarmetermostater fra enkle og brugervenlige termostater med drejeskive og trådløse termostater, der er lette at installere, til enheder med internetadgang og smartphone-styring.

Spørg os så vi kan guide dig til den rette løsning.

04.Gulvarme og priser

Kort sagt, kan man sige at installationsprisen på vandbåret gulvvarme, er højre end elektrisk gulvvarme. Men prisen vil blive mindre år efter år, da det er billigere at varme huset op vha. vandbåret gulvvarme frem for el. Og faktisk er det også billigere end traditionelle radiatorer.

Et vandbaseret gulvvarmesystem er en fantastisk måde at reducere dine varmeregninger på lang sigt. Et gulvvarmesystem med varmt vand benytter en termostat og en fordeler, der er forbundet til din kedel eller fjernvarme, hvilket hjælper med at styre den genererede varmemængde og undgå de højere driftsomkostninger, som et elektrisk system kan give. Et gulvvarmesystem med varmt vand er også meget driftssikkert, selv i de køligere måneder. Det er i disse måneder, at et vandsystem kan være en besparelse i forhold til et elektrisk system, da elselskaberne er kendt for at hæve energipriserne i spidsbelastningsperioder.

Du kan læse mere om priser i forbindelse med gulvvarme herunder:

Gulvarme pris – hvad har indflydelse på prisen?

Læs også om de forskellige rum hvor du med fordel kan bruge gulvvarme:

Herunder kan du desuden se nogle af spørgsmål vi ofte får i forbindelse med gulvvarme:

Er gulvvarme en god investering?

De traditionelle radiatorer skal opvarmes til en høj temperatur (mellem 65-75 grader Celsius) for at opvarme et rum effektivt, mens gulvvarme kun skal have en temperatur på 29 grader Celsius eller derunder, afhængigt af gulvbelægningen, for at opvarme rummet – og dermed bruge mindre energi og holde dine energiregninger langt lavere.

Desuden opvarmer radiatorer først luften nærmest dem, hvilket er grunden til, at rum opvarmet med radiatorer har tendens til “kolde pletter”, hvilket betyder, at luften føles kold i midten af rummet og meget varm ved siden af radiatorerne. Dette resulterer normalt i, at man åbner et vindue over radiatoren for at få frisk luft ind, og så er det igen, at al den energi, der er betalt for at varme huset op, slipper ud af vinduet. Strålingsvarme giver varme fra gulvet og op i hele rummet uden kolde pletter og uden at det bliver koldt eller indelukket i det område, der opvarmes.

Sammenfattende kan man sige, at i modsætning til traditionelle radiatorer, som kan få et rum til at føles koldt på nogle tidspunkter og for varmt på andre tidspunkter, overophedes gulvvarme ikke – i stedet opnår den den ønskede temperatur, som du selv indstiller ved hjælp af en termostat på væggen.

Strålingsvarme giver en gennemsnitlig besparelse på 15 % på varmeregningen takket være den effektive måde, den opvarmer boligen på.

Kan gulvvarme bruges til alle typer gulv?

Gulvvarme giver dig frihed til at indrette dit hjem, som du ønsker, og udnytte al væg- og gulvplads bedst muligt. Og du kan stadig frit vælge den gulvtype, du ønsker, da gulvvarme fungerer godt sammen med laminat, træ, fliser, sten, tæpper og meget mere.

Hvad er billigst at installere - el eller vandbåret gulvvarme?

Elektriske systemer kan installeres hurtigt, og mange systemer kan monteres i et badeværelse af gennemsnitlig størrelse på kun 1-2 dage. Prisen for installationen varierer afhængigt af det valgte system og rummets størrelse. Du skal også tilkalde en kvalificeret elektriker for at tilslutte systemet til din strømforsyning, hvilket kan tage et par timer, og omkostningerne varierer også her.

Vandbaserede systemer tager længere tid at installere på grund af deres mere komplekse installationskrav. Det betyder, at det vil koste flere penge at installere et vådt gulvvarmesystem, men de lavere driftsomkostninger, som vådsystemer giver, kan opveje denne indledende pris. Få mere at vide om omkostningerne ved at installere en vandbaseret gulvvarmeløsning og se, hvilket system der er bedst for dig.

Kan det svare sig at få gulvvarme?

Gulvvarme er en nem og energieffektiv måde at opvarme dit hjem på og holde tæerne varme på. Selv om prisen for installation af strålevarme er højere end installationsomkostningerne for traditionelle radiatorer, er der forskellige muligheder, der passer til dit budget, og det er værd at huske på, at gulvvarme giver betydelige besparelser på dine energiregnskaber på længere sigt.

Når du renoverer dit badeværelse, er gulvvarme især værd at tænke over. Du sparer nemlig en del på arbejdsomkostningerne, hvis gulvet alligevel skal løftes op og skiftes. Komforten og besparelserne på dine varmeregninger ved at køre systemet vil på længere sigt være til din fordel.

05.Gulvvarme i badeværelset

Gulvvarme i badeværelset

Badeværelset blev oprindeligt designet til at være rent funktionelt, men det er nu et vigtigt sted at slappe af og slappe af.

Installation af gulvvarme vil tilføje luksus, når du ønsker at forkæle dig selv og tage kulden fra fliserne på en kold morgen. Dette rum er et personligt fristed, der sætter tonen for både begyndelsen og slutningen af din dag.

At have et gulvvarmesystem anses også i vid udstrækning for at være et vigtigt salgsargument, der øger værdien af dit hjem.

Hvilket system skal du vælge?

Gulvvarme er stadig mere populært i badeværelser og er velegnet til både nybyggeri og renovering.

Afhængigt af dit projekt kan der installeres både vand- og el-gulvvarme i badeværelser, vådrum og brusere. Vandsystemer installeres normalt i gulvkonstruktionen, når en ejendom bygges. Elektrisk gulvvarme kan også installeres, når du renoverer dit badeværelse, hvilket gør det til en populær mulighed ved badeværelsesrenoveringer. Her skal vi så henvise til at det på den lange bane er meget billilgere med vandbåret gulvvarme end el.

Gulvbelægning

Fliser er den mest almindeligt anvendte gulvbelægning på et badeværelse.

Det er dog ikke alle gulvvarmesystemer, der er lige gode til at blive installeret med fliser. Fliser er særligt udsat for at opleve små revner og huller på grund af de sæsonbestemte ændringer i undergulvet; undergulvet udvider sig om sommeren og trækker sig sammen, når det er koldt.

Hvis din ønskede gulvbelægning til et badeværelse ikke er fliser, har Søberg en anbefalet gulvvarmeløsning til de fleste gulvtyper, uanset om det er sten, træ, laminat eller endda tæppe.

Omkostninger og installation af gulvvarme til badeværelser

Den vigtigste overvejelse før installation af gulvvarme er at sikre, at dit undergulv er stabilt og stift, helst med isolering for at forhindre varmetab nedad og holde varmen i rummet i længere tid. Hvis der ikke er isolering, kan der let eftermonteres isoleringsplader, hvilket kun kræver en mindre stigning i gulvniveauet.

Varmestyring og tilbehør

Gulvvarme kan styres præcist af en termostat i de enkelte rum – det giver lavere driftsomkostninger end centralt styrede varmeanlæg. Termostaterne er designet til at måle gulvtemperaturen, ikke kun for at køre systemet effektivt, men også for at give din idealtemperatur og et behageligt miljø, når det er nødvendigt.

Her kan du læse mere om gulvvarme i badeværelset: Gulvvarme i badeværelset – læs om de mange fordele

 

Hvordan finder jeg vandlækager under et gulv?

Hvis du spørger dig selv om dette, har du brug for hjælp. Det sidste, som en husejer ønsker, er at begynde at løfte gulvbelægninger og gulvbrædder tilfældigt for at finde fejlen. Ikke mindst fordi mange hjem i dag er dækket af dyre gulvbelægninger, og enhver fejldiagnose kan betyde dyre fejltagelser.

Har du mistanke om at gulvarmen er utæt, så lad os taget et kik og rådgive dig om næste skridt.

Er der særlige regler ved gulvvarme i vådrum?

Vådrum kan opvarmes med enten vand eller elektrisk gulvvarmeløsning. Uanset om du skal eftermontere en varmeovn i et eksisterende vådrum, ombygge et badeværelse til et vådrum eller oprette et vådrum som en del af et nybyggeri, tilbyder vi forskellige løsninger.

Et gulvvarmesystem kan hurtigt installeres i dit vådrum af en kvalificeret installatør på kun én dag.

Selv om installationen kan være enkel og problemfri, anbefaler vi på grund af vådrums karakter at tale med en af vores eksperter for at få flere oplysninger om, hvordan man opnår en vådrumsinstallation for første gang, der er vellykket.

Kontakt os og lad os få en uforpligtende snak.

Kan man installere gulvvarme på f.eks. et 1. sal badeværelse?

Ja, selvfølgelig! Det er faktisk ret nemt at installere gulvvarme med varmt vand i både stueetagen og første sal.

Gulvvarme maksimerer den tilgængelige gulvplads og er en mere sikker løsning til børneværelser end radiatorer. Ved at installere gulvvarme i både stueetagen og på første sal forbedres varmesystemets samlede effektivitet – især hvis der er valgt en varmepumpe. Du kan også vælge en løsning, der giver akustiske fordele, idet den reducerer luftbåren støj og støj fra påvirkninger.

For at få en enkel og hurtig installation, der holder omkostningerne nede, er det vigtigt at vælge det rigtige system til opgaven.

Lad os få en snak om dine muligheder.

Gulvvarme i mit badeværelse virker ikke - hvad skal jeg gøre?

Selv om gulvvarmen generelt er meget pålidelig, kan der være mange grunde til, at din gulvvarme ikke fungerer korrekt. Disse problemer kan omfatte alt fra forkert opsætning til inkompatible eksterne komponenter, f.eks. gulvbelægning, eller noget så simpelt som luft i rørene.

Generelt skyldes problemer med dit varmesystem ofte problemer med rørene. Hvis din gulvvarme er et vådt system, der kører fra en kedel, kan det være en blokering eller luft, der er fanget i rørene.

Heldigvis kan disse problemer løses lige så let, som de er opstået. Du kan måske selv forsøge at løse nogle af disse problemer, men hvis du mangler lyst til at kaste dig ud i det, så anbefaler vi at kontakte os, så du kan få afhjulpet dine problemer.

Det er en god idé at reagere hurtigt på små problemer. Det er normalt let at løse problemer med områder, der er for kølige eller for varme, eller områder, der er for varme. Regelmæssig gennemskylning af din gulvvarme og sikring af, at udvendige rør er isolerede, kan forhindre mange problemer.

Kan man have zoner i f.eks. badeværelset hvor der er gulvvarme?

Gulvvarme-rør eller ledninger installeres i forskellige områder med separate termostater. Hver zone kan styres individuelt via den elektroniske styring, og i tilfælde af vådsystemer forbindes styringen tilbage til manifolden for at åbne eller lukke zonerne.

Så ja, det kan lade sig gøre.

06. Fordele ved gulvvarme i et soveværelse

Gulvvarme i soveværelset

En god nats søvn er afhængig af et behageligt og behageligt miljø, hvor du virkelig kan slappe af, og installation af gulvvarme i dit soveværelse er en fantastisk måde at forbedre kvaliteten af din søvn på.

Behovet for en jævn varmefordeling og en behagelig rumtemperatur gør gulvvarme til det perfekte valg til et soveværelse og skaber et ideelt miljø til at lade op i efter en lang dag.

Installer gulvvarme for en bedre nattesøvn

Gulvvarme udnytter strålevarme til at opvarme rummet forsigtigt til den ønskede komforttemperatur fra gulvet og opefter. Dette har også den ekstra fordel, at det reducerer støvcirkulationen i soveværelset.

Gulvvarme styres af vores avancerede termostater, som også kan tilbyde optimeret, automatisk varmestyring – hvilket betyder, at dit soveværelse automatisk opvarmes til din ideelle temperatur på præcis det rigtige tidspunkt for dig. Gulvvarmeapparater giver også større designfrihed, så du kan nyde mere plads i dit soveværelse uden at skulle have plads til radiatorer, fodpaneler eller varmeventiler.

Omkostninger ved gulvvarme i dit soveværelse

Gulvvarmere har lavere driftsomkostninger end traditionelle centralvarmesystemer på grund af deres strålevarmeteknologi og større energieffektivitet.

For at få mest muligt ud af en gulvvarme anbefaler vi altid at installere systemet med isoleringsplader og en gulvvarmestyring, som maksimerer systemets effektivitet.

VVS Søberg tilbyder et bredt udvalg af varmeløsninger, der passer til alle typer gulvbelægninger.

Læs mere om gulvvarme til soveværelset her og se de finansieringsmuligheder vi tilbyder. 

07. Gulvvarme i stuen

Gulvvarme i stuen

Forvandel din stue til et varmt og indbydende rum med gulvvarme.

Stuerne er ofte de mest sociale rum i dit hjem; det er her, du underholder og tilbringer tid med venner og familie.

Ved at installere et gulvvarmesystem i din stue øger du komforten og hyggen i rummet og gør det til et sted, hvor du virkelig kan slappe af.

Fordele

Gulvvarme er en energieffektiv og omkostningseffektiv løsning på din stues varmebehov. Sammen med soveværelset er stuen typisk det rum i dit hjem, hvor du bruger mest tid; efter en lang arbejdsdag er det det rum, hvor vi slapper af og fornyer os selv.

Med rette gulvvarme og varmestyringer bliver din stue forsigtigt opvarmet til din ideelle komforttemperatur i tide til din ankomst til hjemmet.

Den strålevarme, der produceres af en gulvvarme, forbedrer også luftkvaliteten i din stue ved at reducere støvcirkulationen sammenlignet med traditionelle radiatorer.

Gulvvarme i stuen

Gulvvarmere giver en diskret tilgang til opvarmning af hjemmet ved ikke at optage nogen vægplads. Hvis du er i gang med at renovere din stue eller endda bygge dit drømmehjem helt fra bunden, betyder gulvvarme, at du ikke behøver at gå på kompromis med dine indretningsplaner.

Du behøver ikke længere at placere dine møbler omkring faste radiatorer; gulvvarme giver større designfrihed.

Læs mere om gulvvvarme i stuen her samt se vores finansieringsmuligheder.

08. Hvorfor gulvvarme i dit køkken?

Gulvvarme i køkkenet

Køkkenet er hjemmets hjerte, og det er ofte det mest brugte rum i huset, og det skal kunne bruges til at underholde, lave mad og slappe af.

Gulvvarme er ideel til brug i køkkener, da den giver en “usynlig” tilgang til boligopvarmning, perfekt til rum med lidt eller ingen vægplads til radiatorer.

Søbergs gulvvarmesystemer, uanset om de anvendes som primære eller sekundære varmekilder, giver dig uovertruffen komfort på en omkostningseffektiv måde.

Læs mere om gulvvarme i køkkenet her 

09. Gulvvarme til din kælder - det kan være en god ide

Gulvvarme i kældren

Renovering eller færdiggørelse af din kælder er en fantastisk måde at tilføje ekstra plads og øge værdien af dit hus på. Gulvvarme forvandler din kælder til et hyggeligt rum, hvor du kan underholde eller arbejde.

Læs mere om gulvvarme i kælderen herunder:

10. Gulvvarme på dit loft - udvid med mange muligheder

gulvvarme-loftet

Skab ekstra plads i dit hjem ved at omdanne dit loft til soveværelse eller arbejdsrum, og hold det effektivt varmt og hyggeligt hele året rundt med en gulvvarmeløsning.

Fordele ved gulvvarme på loftsrum

Uanset om du ombygger dit eksisterende loft eller bygger et loftsrum som en del af et nybyggeri, er installation af et gulvvarmesystem på loftet en enkel måde at omdanne et ofte glemt rum til et ønskværdigt og komfortabelt rum på.

  • Ældre loftsrum i historiske huse er typisk uopvarmede områder direkte under husets tag og bruges mest til opbevaring, men i de seneste år er der sket en hurtig udvikling i udviklingen af disse rum til soveværelser, børneværelser og kontorrum.
  • Et gulvopvarmet loft giver større designfrihed end ved brug af et mere traditionelt varmesystem, og manglen på synlige rør og radiatorer betyder, at du virkelig kan designe dit drømmeloft.
  • Den begrænsede loftshøjde på loftsrum og tagernes skrå karakter kræver en gulvvarmeløsning med lav profil, og der kommer gulvvarmeløsningen ind som en god løsning.

Læs mere om gulvvarme på loftet her:

11. Finansiering af gulvvarme

60 mdr. rentefri finansiering på gulvvarme:

Lån eksempelvis 30.000,- kr. i 60 mdr. ÅOP 4,6%. Fast debitorrente 0%. Oprettelse 1.500,- kr. Adm. gebyr 35,- kr. / md. Total sum af ydelser 33.600,- kr. Finansieringen tilbydes i samarbejde med Resurs Bank.

Benyt nedenstående beregner for beregne lån.

12.Gode råd til vedligeholdelse af din gulvvarme

Strålevarme er en ideel løsning for boligejere, der ønsker at holde deres hjem varmt og lunt, samtidig med at de maksimerer effektiviteten og minimerer omkostningerne. Mens de fleste mennesker vælger at installere strålevarme i deres gulve, kan du også overveje at installere det i loftet og på væggene. Det giver dog mere mening at installere det i dine gulve, da det er her, du har mest kontakt under dit ophold i huset. Når det er installeret, er det vigtigt, at du tager de rette skridt til at vedligeholde din strålevarme.

Lad være med at skylle systemet igennem

Hvor fristende det end er, må du ikke skylle dit system, medmindre det er absolut nødvendigt, og selv da er det bedst, hvis du lader en professionel gøre det for dig.

Så længe trykket er tilstrækkeligt, burde der ikke være nogen grund til at skylle systemet.

Et tilstrækkeligt tryk er et tryk, der ligger inden for intervallet 10 til 20 lbs. Det er vigtigt at overvåge dit system løbende, så du kan sikre dig, at trykket holder sig inden for dette område, og så du ved, hvornår du skal tilkalde en professionel til spuling, hvis trykket falder.

Håndtering af utætheder

Strålingsvarmesystemer er lukkede systemer, som har tendens til at holde længe.

I løbet af brugen har man dog en tendens til slitage, og der kan opstå utætheder. Hvis du opdager en lækage i et kobberrør, er det en god idé at få det repareret.

Hvis røret er lavet af stål, er en lækage imidlertid et tegn på, at sliddet er så omfattende og intensivt, at kun en udskiftning vil kunne løse problemet korrekt.

En lækage er et tegn på, at systemet ikke længere er lukket, og at der derfor trænger ilt ind i rørene. Slutresultatet vil være korrosion, hvilket kan resultere i et endnu større problem.

Støj

Moderne strålevarmeanlæg fungerer normalt lydløst, da pumperne er korrekt forseglet på fabrikken.

Ældre systemer kan dog have en smule støj.

Det er vigtigt at være opmærksom, så du er i stand til at bemærke, når støjen bliver for kraftig, da dette er en indikation på, at du bør planlægge en udskiftning.

Når et system bliver for støjende, viser det, at nogle dele ikke fungerer, som de skal. Dette kan være tegn på et langt større problem og bør derfor behandles hurtigt, når det er opdaget.

Inspektioner

I stedet for at vente, til der er et tydeligt tegn på, at noget er galt, er det bedst at få foretaget inspektioner, så eventuelle forestående problemer kan opdages i god tid.

Inspektioner bør foretages en gang om året. Men hvis du føler, at det er for meget for dig, kan du skubbe det til en gang hvert tredje år, men ikke længere end det.

Et gulvvarmesystem med strålevarme kan holde i årtier, hvis det vedligeholdes korrekt. Som husejer koster det dig mindre at vedligeholde anlægget i dit hus sammenlignet med at installere nyt. Det er derfor i din bedste interesse at sikre, at du tager skridt til at sikre korrekt vedligeholdelse af dit gulvvarmesystem.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen