Gulvvarme pris – hvad har indflydelse på prisen?

Gulvvarme er en renere og smartere måde at opvarme dit hjem på. Ved hjælp af strålevarmeteknologi opvarmer gulvvarme forsigtigt personer og genstande i rummet direkte fra jorden og opad – hvilket giver en meget mere energieffektiv metode.

Hvis du overvejer gulvvarme som en del af et kommende boligrenoveringsprojekt, ved vi, at du måske har spørgsmål og bekymringer om, hvorvidt dette er den rigtige opvarmningsløsning for dig. I denne guide fra vores eksperter gennemgår vi fordele og ulemper ved gulvvarme, herunder de mange fordele:

  • Den øgede energieffektivitet ved gulvvarme
  • Den lave vedligeholdelse ved brug af gulvvarme
  • Gulvvarmernes designfrihed og tilpasningsevne
  • Sikkerheden og den lette installation

01. Energibesparende opvarmning gør prisen attraktiv over tid

Der findes to typer af strålevarme, elektriske og vandbaserede systemer. Begge giver varme i et rum fra gulvet og opefter for at opnå en ensartet og effektiv varme. Varmvandssystemer lader varmt vand løbe gennem rør for at skabe varme, mens elektrisk gulvvarme opvarmer ledninger under gulvet for at generere varme.

Traditionelle radiatorer skal opvarmes til en høj temperatur (mellem 65-75 grader Celsius) for at opvarme et rum effektivt, mens gulvvarme kun skal have en temperatur på 29 grader Celsius eller derunder, afhængigt af gulvbelægningen, for at opvarme rummet – og dermed forbruge mindre energi og holde dine energiregninger langt lavere.

Mange afskrækkes af gulvvarme på grund af den ofte høje installationspris. Men da gulvvarme giver den samme varmeeffekt som radiatorer ved en lavere temperatur, er driftsomkostningerne ofte betydeligt lavere.

Det kan faktisk gøre det meget billigere i det lange løb. Derfor ser mange mennesker også gulvvarme som en mere miljøvenlig måde at opvarme deres hjem på.

02. Kan gulvvarme erstatte radiatorer og hvad indflydelse har det på prisen

Det korte svar er ja, men det kræver en beregning.

Forvirrret, så læs herunder.

Det er muligt at anvende gulvvarme i stedet for radiatorer, og alt efter dit varmetab kan du endda helt slippe for radiatorer.

For at fastslå, om gulvvarme kan bruges som din eneste opvarmningskilde, skal du foretage en beregning af dit varmetab. Dette vil vise dig, om gulvvarmens varmeydelse opfylder rummets eller områdets varmebehov; den samlede varmeydelse skal være større end det maksimale tab af varme for at få nok varme ind i rummet.

I forbindelse med eksisterende huse med centralvarme kan du overveje at installere gulvvarme eller om du skal beholde eller opdatere dine radiatorer; hvis du udskifter radiatorer med gulvvarme, forbedrer du luftkvaliteten i hjemmet, da konvektionsvarme med radiatorer flytter støv og pollen rundt i huset. Gulvvarmeanlæg afgiver strålevarme, hvilket betyder, at alle i et rum får en jævn spredning af varmen.

Gulvvarme er et moderne varmesystem, der kan monteres i både bestående og nye huse.

Dit valg af opvarmningssystem er derfor bestemt af, hvordan varmen fordeles. Gulvvarme genererer strålevarme, der giver dig varme. Udtrykket strålevarme bruges, fordi stråling er årsag til en væsentlig del af den “termiske komfort”, som denne form for opvarmning giver.

Radiatorer virker som sagt ved at opvarme luften omkring dem ved hjælp af konvektion. Den luft, der er opvarmet af en radiator, stiger op mod loftet, og når den varme luft er blevet afkølet, falder den ned til underlaget for at blive opvarmet igen af radiatorens konvektion. Dette skaber en bevægelse af varm og kold luft og uundgåeligt varme og kolde områder, hvor områder nær radiatorerne er mere varme end områder andre steder i lokalet.

Gulvvarme og radiatorer distribuerer altså varmen forskelligt.

03. Hvad er driftsomkostningerne ved gulvvarme?

Gulvvarme er normalt mere energieffektivt end varmtvandsradiatorer eller elektrisk gulvvarme, så driftsomkostningerne er lavere.

Det skyldes, at varmen fra et gulvvarmesystem er mere jævnt fordelt end varmen fra en enkelt radiator, så systemet kan bruge vand ved en lavere temperatur, det er normalt mellem 27 °C og 31 °C

Driftsomkostningerne vil også afhænge af en masse andre faktorer, herunder:

  • Hvor energieffektivt dit hjemm er
  • Størrelsen af rummet
  • Brugstiden

Få en uforpligtende snak med en af vores eksperter. De kan lave en beregning for derved at vise hvor effektivt gulvvarme vil være i netop din bolig.

04. Elektrisk gulvvarme vs. vandgulvvarme - hvad skal du vælge?

Der er to overordnede typer gulvvarme, den ene er drevet af elnettet i dit hjem, mens den anden bruger varmt vand fra din kedel eler fjernvarme til at opvarme dine gulve via en fordeler. Begge er gode måder at opvarme dit hjem på, og her er et par fordele og ulemper, der kan hjælpe dig med at træffe din beslutning.

Gulvvarme med vand

Vandbaserede gulvvarmesystemer er en fantastisk måde at sikre, at du reducerer dine varmeudgifter på længere sigt.

Et gulvvarmesystem med varmt vand anvender en termostat og en fordeler, der er forbundet til din kedel eller fjernvarme, hvilket er med til at styre den mængde varme, der genereres, og undgå de højere driftsomkostninger, som et elektrisk system kan medføre.

Et gulvvarmesystem med varmt vand er også meget driftssikkert, selv i de kolde måneder. Det er i disse måneder, at et vandsystem kan spare dig penge i forhold til et elektrisk system, da elselskaberne er kendt for at øge energipriserne i spidsbelastningstimerne.

Gulvvarmesystemer er meget nemmere at installere ved hjælp af to eller flere personer, men en af de fordele et elektrisk system har over et vandbaseret gulvvarmesystem er dog, at det er lidt enklere at installere. Et vandbaseret gulvvarmesystem kan være en smule mere kompliceret på grund af den involverede rørføring og den eventuelle fejlfinding, der kan være nødvendig. Gulvvarme med vandbaseret gulvvarme er lidt dyrere i etableringsfasen, men driftsomkostningerne er dog væsentligt billigere.

Elektriske gulvvarmesystemer

Elektrisk gulvvarme er en god løsning, hvis du ønsker at installere det i et lille rum, og tiden er vigtig. Et vandbaseret gulvvarmesystem kan tage længere tid at montere, og du vil sandsynligvis have brug for hjælp til i hvert fald en del af installationen, mens et elektrisk gulvvarmesystem er forholdsvis enkelt at montere alene. Når alt dette er sagt, er det dog altid vigtigt at sikre, at du har en autoriseret elektriker til rådighed til at forbinde anlægget til dit elnet.

Optimalt set er et elektrisk gulvvarmesystem bedst egnet til et lille areal, typisk et eller to rum, hvilket skyldes, at driftsomkostningerne ved et elektrisk system har tendens til at være højere end ved et vandbaseret gulvvarmesystem.

Et elektrisk gulvvarmesystem er mere enkelt og billigere at installere, men på lang sigt har de tendens til at blive dyrere.

Hvis du har planlagt en større installation i mange rum, vil et vandbaseret gulvvarmesystem afgjort spare dig penge over tid, og ved at bruge termostater kan du meget nemmere styre energiforbruget. Hvis du bruger en smart termostat, giver det dig yderligere kontrol over dit gulvvarmesystem og nedsætter din energiregning endnu mere.

05. Finansieringsmuligheder af din gulvvarme

Vi er klar over, at gulvvarme kan være en bekostelig udgift, og vi har derfor finansieringsmuligheder, så du efter godkendelse kan sprede udgifterne til gulvvarme og installation af gulvvarme over en periode, der passer dig.

60 mdr. rentefri finansiering på gulvvarme:

Lån eksempelvis 30.000,- kr. i 60 mdr. ÅOP 4,6%. Fast debitorrente 0%. Oprettelse 1.500,- kr. Adm. gebyr 35,- kr. / md. Total sum af ydelser 33.600,- kr. Finansieringen tilbydes i samarbejde med Resurs Bank.

Benyt nedenstående beregner for beregne lån.

06. Få et helt uforpligtende tilbud på en gulvvarmeløsning

Vi vil gerne tage en snak med dig, lave en beregning og derefter lave et 100% uforpligttende tilbud. Vi har prismatch på gulvvarme så du kan være sikker på at du får en yderst konkurrencedygtig pris på din gulvvarme.

Form widget – gasfyr pillar

Få hjælp med dit gasfyr.

Skriv til os, og vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

Widget Pillar // Få hjælpEller ring til os på 70 22 61 60

Overvejelser du kan gøre dig når vi skal beregne en pris på gulvvarme:

Vi har her samlet nogle af de artikler vi har lavet omkring gulvvarme. Hvis du mangler inspiration til hvor du kan benytte gulvvarme, så besøg evt. disse sider for at danne dig et indtryk af mulighederne.

Gulvvarme i badeværelset

Gulvvarme i badeværelset

I dag har de fleste badeværelser en klassisk radiator, en håndklædevarmer eller en kanal til at holde rummet varmt. Selv om alle disse muligheder er helt i orden (forudsat at de har den rette størrelse til rummet), er de kendt for at give et koldt klima. Når du står der, nøgen og drypvåd, er vi sikre på, at du leder efter en bedre løsning end “fint”, og det er her, gulvvarme kan komme ind i billedet.

Vælg herunder, hvad du ønsker yderligere oplysninger om:

Gulvvarme i køkkenet

Gulvvarme i køkkenet

Køkkenet er hjemmets centrum og er ofte det mest anvendte rum i huset, og det kan bruges til underholdning, madlavning og afslapning.

Gulvvarme er perfekt til brug i køkkener, da det giver en “usynlig” tilgang til opvarmning i boligen og er perfekt til rum med lidt eller ingen radiatorvægplads.

Uanset om man bruger gulvvarme som primær eller sekundær varmekilde, giver Søbergs gulvvarmesystemer dig uovertruffen komfort på en omkostningseffektiv måde.

Gulvvarme til din kælder – det kan være en god ide

Renovering eller færdiggørelse af din kælder er en fantastisk måde at tilføje ekstra plads og øge værdien af dit hus på. Gulvvarme forvandler din kælder til et hyggeligt rum, hvor du kan underholde eller arbejde.

gulvvarme-loftet

Gulvvarme på loftet er en løsning med mange muligheder

Gulvvarmesystemer var tidligere begrænset til nybyggeri og istandsættelse af stueetagen, men fremskridt inden for opvarmningsteknologi gør, at dette ikke længere er gældende. I dag er det lige så nemt at etablere gulvvarme på et loftsrum som på en enhver anden etage i en ejendom. Gulvvarme har også de fordele, som traditionelle radiatorsystemer ikke kan tilbyde – fordele, som vi mener gør det til det optimale varmesystem at vælge til en loftskonstruktion.

For et øjeblik kan du overveje, hvorfor nogen beslutter sig for at ombygge loftet i deres hjem. Det er ofte fordi familien er blevet for stor til den eksisterende bolig og har brug for mere plads og ønsker enten et ekstra soveværelse, et ekstra badeværelse eller både og.

Når man først har besluttet at ombygge loftet, er det vigtigt at få mest muligt ud af hver centimeter plads, og det er her, gulvvarme træder ind i billedet. Der er altid en begrænset vægplads på et loftsrum, og det kan være en udfordring at finde de bedste steder at placere radiatorer mellem ovenlysvinduer, lave taghøjder og trapper, og samtidig have plads nok til en seng, garderobeskabe og andre møbler. Ved at vælge gulvvarme i stedet kan du optimere den anvendelige plads på loftet og samtidig give hjemmets ejere den følelse af varme og komfort, som gulvvarme giver.

Læs herunder om de forskellige overvejelser, du kan gøre dig, hvis du ønsker gulvvarme på dit loft.

Gulvvarme i stuen

Gulvvarme i stuen – få luksusvarme døgnet rundt

Når vejret bliver køligere, er der intet bedre end at have varme under fødderne – især om morgenen. Gulvvarme er også energieffektivt, praktisk, frigør vægplads og kan øge værdien af dit hjem. Hvad angår monteringen, er processen ikke så indgribende, som du måske tror.

Spørg enhver husejer, der har gulvvarme, og der er stor chance for, at de vil sige, at de aldrig vil være foruden gulvvarme! Men hvorfor? En god grund er, at når der er gulvvarme installeret, er der ikke behov for radiatorer. Ud over at de ødelægger de rene linjer i et rum, kan radiatorer optage værdifuld plads på væggen. Fjern dem, og pludselig er der plads til ekstra køkkenelementer, opbevaring, en sovesofa eller endda en dør.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen