Få Hjælp

70 22 61 60

Menu

70 22 61 60

Gulvvarme til din kælder - det kan være en god ide

Renovering eller færdiggørelse af din kælder er en fantastisk måde at tilføje ekstra plads og øge værdien af dit hus på. Gulvvarme forvandler din kælder til et hyggeligt rum, hvor du kan underholde eller arbejde.

01Hvorfor installere gulvvarme i en kælder?

Ved at installere gulvvarme i en kælder kan man maksimere rummets potentiale ved at forvandle det til et stort og hyggeligt familieværelse eller arbejdsrum.

Uanset om du bygger en ny kælder eller renoverer en eksisterende kælder i dit hjem, kan en gulvvarmekælder med gulvvarme fordoble dit boligareal.

Ældre kældre er ofte det sidste rum i hjemmet, der renoveres, og de bliver ofte blot efterladt som uopvarmede opbevaringsrum eller bryggers, men ved at installere gulvvarme kan din fantasi om kælderombygning blive en realitet.

 

02Fordele ved et opvarmet kældergulv

Gulvvarme giver komforten af varme gulve i en kold kælder og er en energieffektiv opvarmningsløsning. De bruger en lavere temperatur end traditionelle varmesystemer, samtidig med at de giver et optimalt varmeudbytte, hvilket reducerer energiforbruget og dermed omkostningerne til opvarmning af dit hjem.

Gulvvarme giver også stor designfrihed, da du kan skabe den ultimative kælder, som du drømmer om, uden at være begrænset af generende radiatorer og rør.

På grund af deres “ufærdige” karakter og fordi de ofte har små eller få vinduer til ventilation, kan eksisterende kældre i historiske ejendomme føles ret støvede og fugtige.

Gulvvarme med strålevarme er en god løsning på dette, da varmeapparaterne forbedrer rummets luftkvalitet ved at reducere støvcirkulationen.

03Driftsomkostninger

Gulvvarme kan give betydeligt lavere driftsomkostninger sammenlignet med traditionel centralvarme. Dette skyldes, at gulvvarmesystemer har en meget hurtigere opvarmningstid end centralvarmebaserede systemer, samtidig med at de kører ved lavere temperaturer, men stadig producerer det samme niveau af varme i rummet.

Driftsomkostningerne kan variere afhængigt af dit boligs udformning, hvor godt det er isoleret, hvilken energitarif du har, og hvordan du styrer og overvåger din opvarmning.

04Der er mange fordele ved at have gulvvarme i kældren

Der er rigtig mange fordele ved at have gulvvarme i kælderen. Her kan f.eks. nævnes:

 

  • EnergibesparelserDen største fordel ved gulvvarme er, at den er meget mere energieffektiv end traditionelle radiatorer.Det skyldes, at gulvet holder på varmen i meget højere grad end radiatorer, hvilket bidrager til at holde rummet ved en konstant temperatur i meget længere tid. De traditionelle radiatorer taber meget hurtigt varmen, når de er slukket, og det kan medføre, at din kedel skal tændes flere gange for at holde rummet på en given temperatur.

    Gulvvarme fastholder varmen, så din gulvvarme behøver ikke at blive ved med at tænde for den, da temperaturen forbliver stabil i meget længere tid, og som følge heraf kan dine løbende energiregninger blive nedsat, da din kedel ikke skal arbejde så hårdt for at holde dine rum varme.

  • Generel komfortPå grund af den måde, gulvvarme fungerer på, øges komforten i lokalet. Alle rum med gulvvarme har en konstant temperatur i hele rummet, hvilket betyder, at der ikke er koldere eller varmere zoner, som det er normalt med de traditionelle radiatorer.Ved traditionelle radiatorer opvarmes luften omkring dem, og det tager længere tid for denne varme at sprede sig gennem rummet, så hvis du sidder tæt på en radiator, vil du føle en mere kraftig varme, end hvis du sidder længere væk. At have en jævn temperatur i hele rummet er med til at øge komforten, da du kan sidde overalt i rummet og nyde godt af gulvvarmen.
  • Forbedret hygiejneGulvvarme er med til at reducere antallet af støvmider og andre små insekter.Med konventionelle radiatorer vil der altid være nogle køligere områder i jordhøjde, hvor støvmider og lignende har det med at samles. Da gulvvarme genererer en jævn temperatur i hele gulvet, er det normalt for varmt til, at disse små insekter kan formere sig, og det bidrager til at eliminere dem fra hjemmet.

    Hvis du lider af åndedrætsbesvær, kan gulvvarme medføre en stor sundhedsforbedring på grund af reduktionen af støvmider i omgivelserne.

 

gå til toppen