Afkoblingsordning

01. Afkoblingspuljen åbner på ny den 10. maj 2023

Kl. 10 onsdag den 10. maj åbner Afkoblingspuljen atter. Med ”Aftale om inflationshjælp” og ”Aftale om vinterhjælp” er der afsat yderligere 139 millioner kroner i 2023 til at dække gebyret for afkobling fra gassystemet for kunder, som skifter gassen ud med en anden varmekilde.

For at få del i afkoblingspuljen skal du som gaskunde afmelde din gasforsyning på selvbetjeningssiden Mit Evida, når puljen er åben.

Afkoblingsordningen giver private husholdninger og udlejere mulighed for at få dækket gebyret til Evida for at blive afkoblet gassystemet, hvis man som kunde ønsker at udskifte sit gasfyr med en alternativ energikilde.

Puljen for 2023 åbnede første gang den 3. januar, hvor puljen var på 100 millioner kroner. Disse midler var opbrugt den 23. januar. Med de ekstra midler kan endnu flere kunder få en gebyrfri afkobling til gassystemet.

Læs mere

02.Krav til at få del i afkoblingsordningen

Ordningen omfatter private husholdninger og udlejere med udlejningsboliger der, på den pågældende adresse:

  • har et årligt forbrug (i seneste aflæsningsår) på mellem 100m3 og 6.000 m3, og:
  • ikke har et eller flere CVR-numre registeret på adressen, der i de seneste tre regnskabsår sammenlagt har modtaget de minimis-støtte, der overstiger 1.500.000 kr. (200.000 EUR).

Sådan gør du

Det er dig selv, der via Mit Evida skal opsige din gasforsyning for at få del i afkoblingspuljen. Din vvs-installatør, fjernvarmeselskab eller andre kan ikke opsige gasforsyningen på dine vegne.

Hvis du opfylder kriterierne, og der er penge tilbage i puljen, bliver afkoblingen fra gassystemet gratis for dig. Det bliver du informeret om med det samme.

Hvis ikke du opfylder kriterierne, eller hvis puljen er opbrugt, bliver du oplyst om, at der ikke kan opnås fritagelse for betaling af afkobling. Du kan herefter vælge enten at betale Evidas ordinære afkoblingsgebyr eller undlade at opsige aftaleforholdet, det vil sige undlade at gennemføre anmodning om afkobling.

Sådan foregår det, når puljen åbner den 10. maj kl. 10

Selve puljen åbner klokken 10.00. Tilgår man Mit Evida mellem kl. 08.00 og 10.00, kommer man i et digitalt venteværelse. Venteværelset hjælper til at håndtere et eventuelt pres af mange interesserede ansøgere. Klokken 10.00 dannes køen, og her tildeles personerne i venteværelset en vilkårlig plads i køen. Pladsen i køen er uafhængig af, hvornår man logger på i venteværelset indtil kl. 10.00. Personer, der logger på efter kl. 10.00, får en plads bagest i køen.

Hvornår skal jeg opsige min gasforsyning?

Du skal opsige din gasforsyning pr. den dato, du har aftalt med din nye leverandør, at du overgår til en ny varmekilde. Du kan maksimalt opsige til en dato 12 måneder frem i tid.

Gebyrfritagelsen tildeles efter først-til-mølle-princippet. Det betyder, at de, som først indberetter et behov for afkobling, får tildelt gebyrfritagelsen, indtil puljen er tom.

Hyrer du selv en vvs-installatør til at tage din gasmåler ned, er det vigtigt, at du opsiger din gasforsyning inden nedtagningen.
Afkoblingsordningen dækker ikke dine udgifter til nedtagning af gasmåleren, når du selv hyrer en vvs-installatør til opgaven. Resten af afkoblingsarbejdet dækkes af Afkoblingsordningen, hvis du får andel i puljen.

Har du opsagt din gasforsyning, mens puljen har været tom?

Hvis du har opsagt din gasforsyning efter den 23. januar 2023, hvor afkoblingspuljen løb tom, og inden den nye pulje åbner, har du ikke mulighed for at søge puljen, og du skal dermed selv betale for din afkobling.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen