Gulvvarme i badeværelset – læs om de mange fordele

I dag har de fleste badeværelser en traditionel radiator, en håndklædevarmer eller en kanal til at holde rummet varmt. Selv om alle disse muligheder er helt i orden (forudsat at de har den rette størrelse til rummet), er de kendt for at efterlade en kølig kulde i luften. Når du står der, nøgen og dryppende våd, er vi sikre på, at du leder efter en løsning, der er lidt bedre end “fin”, og det er her, gulvvarme kommer ind i billedet.

01. Spar plads og gør badeværelset familievenligt - der er mange fordele

At have gulvvarme på badeværelset er en ren luksus af velværer, men der er flere fordele som du kan se herunder.

  • FamilievenligtDa traditionelle radiatorer kan blive ret varme, er det ikke ukendt, at man kan brænde sig (enten ved at røre ved eller ved et uheld at stryge mod overfladen). Dette gør gulvvarme til en meget mere sikker løsning til badeværelset, da det eliminerer muligheden for forbrændinger. Dit gulv vil altid være behageligt nok til at gå barfodet på, selv for de yngste i dit hus.
  • Den rigtige temperaturMange boligejere støder på temperaturproblemer, når det drejer sig om mere traditionelle opvarmningsmetoder. Små rum bliver ofte overvældet og bliver kvælende varme. Store rum oplever ofte en ujævn varmefordeling, da luften afkøles for hurtigt. Et gulvvarmesystem vil fjerne begge disse problemer og give dit rum en jævn og behagelig varme.
  • SikkerhedFor mange boligejere er sikkerhed vigtig i badeværelset på grund af de farer, der er forbundet med vand. Gammeldags varmeapparater med blottede kabler anbefales ikke til sådanne rum, da de kan føre til elektrisk stød eller sågar brand. Et gulvvarmesystem har derimod sine kabler helt skjult under gulvet. Det er også vandtæt, så der er ingen risiko for at få elektrisk stød.
  • PladsbesparendeHvis dit badeværelse er lille, er vi sikre på, at du ønsker at maksimere pladsen så meget som muligt. Traditionelle varmeløsninger vil optage en væg- eller gulvplads, som du ikke har råd til at miste. Et gulvvarmesystem vil på den anden side sikre, at din væg- og gulvplads frigøres til den ekstra vaskesøjle eller det selvstændige brusebad, da alle komponenterne er installeret under gulvet.
  • VærditilvækstTro det eller ej, men gulvvarme betragtes stadig som en luksus blandt mange boligejere. Hvis du overvejer at sælge dit hjem engang i fremtiden, vil du opdage, at et smukt badeværelse komplet med et af disse systemer gør din ejendom meget efterspurgt. At tilføje værdi til ejendommen er noget, som enhver boligejer bør stræbe efter at gøre, da det vil sikre, at du får top dollar, når du sælger.

Som du kan se, er gulvvarme et smart valg til badeværelser over hele landet. Ikke alene er systemet helt sikkert til brug omkring våde områder og din familie, men det vil også holde rummet ved en behagelig temperatur, spare noget tiltrængt plads og vil øge værdien af dit hjem.

Hvis du har brug for endnu et incitament til at skifte dit varmesystem i dag, er det også godt at huske på, at der også findes opvarmede håndklædevarmere!

02. Økonomi

Mange mennesker afskrækkes af gulvvarme på grund af den høje installationspris. Men da gulvvarme giver den samme varmeeffekt som radiatorer ved en lavere temperatur, er driftsomkostningerne ofte meget lavere.

Det kan faktisk gøre det billigere i det lange løb. Derfor betragter mange mennesker også gulvvarme som en mere grøn måde at opvarme hjemmet på.

Kan gulvvarme erstatte radiatorer?

Det er muligt at bruge gulvvarme i stedet for radiatorer, og afhængigt af dit varmetab kan du endda helt slippe af med radiatorerne.

For at afgøre, om gulvvarme kan bruges som eneste varmekilde, skal du foretage en beregning af varmetabet. Dette vil fortælle dig, om gulvvarmens varmeydelse opfylder varmebehovet for rummet eller området; den maksimale varmeydelse skal være større end det maksimale varmetab for at få nok varme i rummet.

For eksisterende huse med centralvarme kan du måske spekulere i at installere gulvvarme, eller om du skal beholde eller opdatere dine radiatorer, ved at udskifte radiatorer med gulvvarme forbedres luftkvaliteten i boligerne, da konvektionsvarme med radiatorer flytter støv og pollen rundt i huset. Gulvsystemer udsender strålevarme, hvilket betyder, at alle i et rum får en jævn fordeling af varmen.

Gulvvarme er et moderne varmesystem, der kan installeres i både eksisterende og nye boliger.

Dit valg af et varmesystem bestemmes altså af hvordan varmen fordeles. Gulvvarme producerer strålevarme, som får dig til at føle dig varm. Udtrykket strålevarme anvendes, da stråling er ansvarlig for en betydelig del af den “termiske komfort”, der opnås ved denne form for opvarmning.

Radiatorer fungerer som sagt ved at opvarme luften omkring dem ved hjælp af konvektion. Luften, der opvarmes af en radiator, stiger op mod loftet, og når denne varme luft er afkølet, falder den ned til jordoverfladen for at blive opvarmet af radiatorens konvektion igen. Dette skaber en strøm af varm og kold luft og uundgåeligt varme og kolde steder, hvor områder nær radiatorerne er varmere end områderne andre steder i rummet.

Gulvvarme og radiatorer fordeler altså varmen forskelligt.

Overopvarmning er ineffektivt og dyrt

Radiatorer blev indført som en luksus i 30’erne, men de er disponeret for overophedning, hvilket gør et varmesystem langt mindre effektivt. I sidste ende er det ofte nødvendigt at udlufte, f.eks. ved at åbne et vindue, hvorved energien går tabt til miljøet.

Kort sagt: Spild af energi er dyrt, da overophedning på bare 1 % kan øge varmeomkostningerne med 8 %

Derfor anbefaler vi gulvvarme hvis det kan laves og vi hjælper naturligvis gerne med tidligere omtalte varmeberegning.

03. Finansieringsmuligheder af din gulvvarme

60 mdr. rentefri finansiering på gulvvarme:

Lån eksempelvis 30.000,- kr. i 60 mdr. ÅOP 4,6%. Fast debitorrente 0%. Oprettelse 1.500,- kr. Adm. gebyr 35,- kr. / md. Total sum af ydelser 33.600,- kr. Finansieringen tilbydes i samarbejde med Resurs Bank.

Benyt nedenstående beregner for beregne lån.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen