Gulvvarme i køkkenet – køb med prismatch

Køkkenet er hjemmets hjerte, og det er ofte det mest brugte rum i huset, og det skal kunne bruges til at underholde, lave mad og slappe af.

Gulvvarme er ideel til brug i køkkener, da den giver en “usynlig” tilgang til boligopvarmning, perfekt til rum med lidt eller ingen vægplads til radiatorer.

Søbergs gulvvarmesystemer, uanset om de anvendes som primære eller sekundære varmekilder, giver dig uovertruffen komfort på en omkostningseffektiv måde.

01. Bedste gulvbelægninger i køkkenet

Gulvvarme kan installeres sammen med næsten alle gulvtyper. Visse gulvbelægninger har restriktioner for toptemperaturer, som påvirker gulvets varmeydelse.

 • Træ, vinyl, laminat og tæpper er begrænset til 27 °C
 • Fliser eller sten kan køre ved en højere temperatur (f.eks. 30 °C), hvilket resulterer i en højere varmeeffekt for et flisegulv.

Det er vigtigt at bemærke, at et for tykt gulv vil hindre systemets effektive ydeevne, så gulvtemperaturen og den maksimale varmeydelse bliver for lav til at levere varme.

02. Komfort og energieffektivitet

I nye boliger er køkkener ofte designet som en del af et bredere opholdsrum for bedre at kunne rumme familie og venner som et ekstra område til underholdning. Boligejere i ældre ejendomme ændrer og udvider ofte disse rum for at tilpasse dem til deres moderne livsstil og øge værdien med henblik på videresalg.

Gulvvarme er et populært valg blandt boligejere, der ønsker at øge komforten og forbedre energieffektiviteten i deres køkkener. Gulvvarme spreder varme over hele gulvarealet og udnytter strålevarme til at opvarme rummet forsigtigt til den ønskede komforttemperatur.

03. Fordele ved gulvvarme i køkkenet

Der er mange fordele ved at vælge gulvvarme til dig køkken. Her kan f.eks. nævnes:

 • Energieffektivitet
  Den største fordel ved gulvvarme er, at den er langt mere effektiv end traditionelle radiatorer.Det skyldes, at gulvet holder på varmen i langt højere grad end radiatorer, hvilket hjælper med at holde rummet på en konstant temperatur i længere tid. Traditionelle radiatorer mister meget hurtigt varmen, når de først er slukket, og det kan resultere i, at din kedel skal tændes flere gange for at holde rummet på en bestemt temperatur.Gulvvarme bevarer varmen, så din kedel ikke behøver at blive ved med at tænde op, da temperaturen forbliver konstant i meget længere tid.Som følge heraf kan dine løbende energiregninger blive reduceret, da din kedel ikke arbejder så hårdt for at holde dine rum varme. Dette vil i det lange løb reducere dine udgifter til dine energiregninger.
 • Generel bekvemmelighed
  På grund af den måde, gulvvarme fungerer på, øges komforten i rummet. Alle rum med gulvvarme har en ensartet temperatur i hele rummet, dvs. at der ikke er koldere eller varmere områder, som det er normalt med traditionelle radiatorer.Traditionelle radiatorer opvarmer luften omkring dem, og det tager længere tid for denne varme at bevæge sig gennem rummet, så hvis du sidder tæt på en radiator, vil du føle en mere intens varme, end hvis du sidder længere væk. Ved at have en ensartet temperatur i hele rummet er det med til at øge komforten, da du kan sidde hvor som helst i rummet og nyde godt af gulvvarmen.
 • Forbedret hygiejne
  Gulvvarme hjælper med at reducere mængden af støvmider og andre små insekter. Ved konventionelle radiatorer vil der altid være køligere områder i jordniveau, hvor støvmider og lignende har tendens til at samle sig.Da gulvvarme genererer en ensartet temperatur på hele gulvet, er det normalt for varmt til, at disse små insekter kan yngle, og det hjælper med at fjerne dem fra hjemmet.Hvis du lider af åndedrætslidelser, kan gulvvarme skabe en stor forbedring af dit helbred på grund af reduktionen af støvmider i omgivelserne.
 • Fleksibilitet i Rumtemperaturen
  I modsætning til traditionelle varmeanlæg, hvor der er én termostat til hele huset, leveres gulvvarme med individuelle termostater til hvert rum.Dette kan hjælpe med at regulere dit energiforbrug, da du ikke længere behøver at opvarme rum, som måske ikke har brug for det. Du vil f.eks. ikke ønske, at termostaten skal være lige så høj i køkkenet som i stuen, da køkkenet normalt er varmere på grund af madlavningen!

04. Finansiering af gulvvarme

Hos Søberg VVS tilbyder vi attraktive finansieringsmuligheder, så du ikke skal bekymre dig om pengepungen, når gerne vil have gulvvarme i køkkenet, eller du bare gerne vil have en mere økonomisk opvarmningsløsning på længere sigt.

60 mdr. rentefri finansiering på gulvvarme:

Lån eksempelvis 30.000,- kr. i 60 mdr. ÅOP 4,6%. Fast debitorrente 0%. Oprettelse 1.500,- kr. Adm. gebyr 35,- kr. / md. Total sum af ydelser 33.600,- kr. Finansieringen tilbydes i samarbejde med Resurs Bank.

Benyt nedenstående beregner for beregne lån.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen