Gulvvarme på loftet er en løsning med mange muligheder

Gulvvarmesystemer var engang begrænset til nybyggeri og renoveringer i stueetagen, men fremskridt inden for opvarmningsteknologi betyder, at dette ikke længere er tilfældet. I dag er det lige så nemt at installere gulvvarme på et loftsrum som på enhver anden etage i en ejendom. Gulvarme har også fordele, som traditionelle radiatorsystemer ikke kan tilbyde – fordele, som vi mener gør det til det bedste opvarmningssystem at vælge til en loftskonstruktion.

For et øjeblik kan man overveje, hvorfor nogen beslutter sig for at konvertere loftet i deres hjem. Det er ofte fordi familien er vokset ud af det eksisterende hjem og har brug for mere plads og ønsker enten et ekstra soveværelse, et ekstra badeværelse eller begge dele.

Når beslutningen om at indrette loftet er truffet, er det vigtigt at udnytte hver eneste centimeter af rummet maksimalt, og det er her, gulvvarme kommer ind i billedet. Der er altid begrænset vægplads på et loft, og det kan være en stor udfordring at finde de bedste steder at montere radiatorer mellem tagvinduer, lave taghøjder og trapper, samtidig med at man stadig har plads nok til en seng, garderobeskabe og andre møbler. Ved at vælge gulvvarme i stedet kan man maksimere den anvendelige plads på loftet og samtidig give husets ejere den følelse af varme og komfort, som gulvvarme tilbyder.

Læs herunder om de forskellige overvejelser du kan gøre dig hvis du ønsker gulvvarme på loftet.

01. Gulvvarme på eksisterende loft

Loftskonverteringer er en fantastisk måde at udvide dit boligareal på, ved at genvinde den ubrugte plads af dit hus kan du tilføje betydelige kvadratmeter til dit hjem. Et gulvvarmesystem med lav profil er ideelt til brug i en loftskonvertering.

02. Gulvvarme på nyt loft

Hvis du er ved at designe dit drømmehus, og det omfatter et loftsrum, kan du overveje at specificere en vandgulvvarmeløsning i designfasen for at inkludere systemets dimensioner i dine arkitektoniske planer.

03. Egnede undergulve og gulvbelægninger

Loftsrum i renoveringer af historiske huse er typisk bygget med et undergulv af træ. Her strækker træbjælker, der understøttes af træbjælker, sig over rummet og støtter gulvbelægningen og rummets efterfølgende vægt. Der findes forskelllige gulvvarmeløsninger, der er specielt designet til brug med et ophængte undergulv af træ.

Næsten alle gulvbelægninger kan bruges på dit loft med et gulvvarmesystem, herunder:

  • Tæppe
    Tæppegulve er et populært gulvvalg til loftsrum, da de giver et ekstra niveau af varme til rummet.
  • Træ
    Både konstruerede og naturlige trægulve er ideelle til brug på loftsrum, især i rum med synlige træbjælker.
  • Vinyl
    Hvis du ønsker en mere praktisk gulvbelægning, kan du overveje at installere vinylgulve, der let kan rengøres, hvilket gør dem ideelle til loftsrum, der bruges som legerum eller arbejdsrum.

04. Varmetab på dit loftsrum

Før du installerer et gulvvarmesystem på dit loft, er det vigtigt at foretage en beregning af varmetabet for at finde ud af det nøjagtige varmebehov for rummet.

Sørg altid for, at dit loftsrum er tilstrækkeligt isoleret; mange ufærdige loftsrum har et uhensigtsmæssigt isoleringsniveau, hvilket vil føre til, at varmen slipper ud af rummet, så selv hvis du installerer et varmesystem, vil det ikke fungere effektivt.

Vi anbefaler at gulvvarme bliver installeret sammen med isoleringsmaterialer som f.eks. isoleringsplader, hvilket vil øge systemets energieffektivitet.

05. Opvarmede loftsgulve til en prisbillig opvarmningsløsning

Gulvvarmere tilbyder en energieffektiv opvarmningsløsning til dit loft, der holder rummet optimalt opvarmet og samtidig giver lavere driftsomkostninger på lang sigt end andre former for opvarmning.

Du kan maksimere energieffektiviteten af et gulvvarmesystem ved at styre det med en thermostat og evt. tilhørende smartphone-apps.

Det er en enkel og problemfri oplevelse at bruge gulvvarme på dit loft og kan være meget nemmere og billigere at installere end traditionelle varmesystemer. Alle systemer bør monteres af en kvalificeret installatør, der har arbejdet med gulvvarme før.

06. Finansiering af gulvvarme

60 mdr. rentefri finansiering på gulvvarme:

Lån eksempelvis 30.000,- kr. i 60 mdr. ÅOP 4,6%. Fast debitorrente 0%. Oprettelse 1.500,- kr. Adm. gebyr 35,- kr. / md. Total sum af ydelser 33.600,- kr. Finansieringen tilbydes i samarbejde med Resurs Bank.

Benyt nedenstående beregner for beregne lån.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen