Hvordan installeres en luft til vand varmepumpe, og hvor lang tid tager det?

En varmepumpe er en effektiv indretning, der bruges til at overføre varme fra et sted til et andet. Ligesom en aircondition kan en varmepumpe flytte varme ud af dit hjem, når du ønsker det køligere indenfor, og den har den ekstra fordel at kunne flytte varme ind i huset, når du ønsker det varmere. Den kan også erstatte klimaanlægget fuldstændigt om sommeren. Uanset om du opvarmer dit hjem med et naturgas- eller propanfyr, er tilføjelse af en varmepumpe en god måde at sænke dit CO2-aftryk på, og du kan spare penge, når du bruger din varmepumpe til opvarmning i foråret og efteråret i stedet for dit fyr.

Hvis du er interesseret i en varmepumpe, er du måske nysgerrig efter at vide, hvordan de installeres. Her er, hvad du bør overveje.

01. Hvorfor installere en luftvarmepumpe?

Luftvarmepumper kan være et miljøvenligt alternativ til konventionelle opvarmningsløsninger. De arbejder på samme måde som et køleskab, men omvendt, og giver dig derfor mulighed for at generere varmeenergi fra den omgivende luft.

Disse varmepumper optager varmen fra luften og videregiver den til en varmeveksler. Dette får et kølemiddel til at fordampe, og kølemiddeldampen komprimeres derefter og overføres til varmtvands- og varmekredsene i dit hus. Fordi de er så energieffektive, kan disse systemer producere varme, selv når udetemperaturen synker helt ned til -15 °C. I modsætning til gas- og oliekedler er luftvarmepumper konstrueret til at levere varme ved lavere temperaturer i længere perioder.

Der er mange positive egenskaber forbundet med luftvarmepumper. En af de største fordel er, at de kan nedbringe dine varmeudgifter betragteligt.

Disse systemer hjælper dig også med at reducere dit CO2-aftryk, og de kan fjerne behovet for levering og opbevaring af fossilt brændstof. Luftvarmepumper har også en lang levetid, og de kræver kun minimal vedligeholdelse. De er også enkle at installere, og når de er anbragt uden for din ejendom, kan de spare plads.

02. Hvilken størrelse luftvarmepumpe har jeg brug for?

Hvis du beslutter dig for at installere en luftvarmepumpe, er det vigtigt, at du vælger den rigtige dimension af anlægget til at opfylde dine behov for varme og varmt vand. Størrelserne på pumperne varierer fra 6 kW til 15 kW. Det er ikke så overraskende, at større huse har tendens til at have brug for mere kraftige varmepumper. Niveauet af isolering og utæthed i dit hjem vil også være en faktor. Jo bedre din bolig er til at holde på varmen, jo mindre varme skal du producere.

Dit varmefordelingssystem vil også have en indflydelse. Luftvarmepumper fungerer normalt bedst, når de er forbundet med varmeafgivere med lav temperatur, f.eks. gulvvarmesystemer. Hvis dette ikke er en valgmulighed for dig, og du i stedet skal bruge radiatorer, skal det være radiatorer, der er større end dem, du ville bruge med en gas- eller oliekedel.

Hvis du vælger en for stor varmepumpe, ender du med at betale mere, end du har brug for. Hvis dit system på den anden side er for lille, vil det ikke give et tilstrækkeligt varmt system til dit hjem.

En installatør af en luftvarmepumpe vil kunne rådgive dig om den rigtige størrelse på systemet til din ejendom.

03. Hvor meget koster installationen af en luftvarmepumpe?

Prisen for installeringen af en luftvarmepumpe afhænger af en række forskellige faktorer, herunder hvilken løsning du vælger og dens størrelse. Installationens kompleksitet vil også have en indvirkning. Hvis du f.eks. ønsker at installere et nyt gulvvarmesystem eller erstatte dine radiatorer, vil prisen for installationen blive højere.

Som en meget grov rettesnor kan man sige, at installation af et typisk system normalt koster mellem 90.000 og 150.000 kr.

Når du overvejer tallene, er det vigtigt at indregne de besparelser, du kan opnå som følge af en luftvarmepumpe takket være lavere energiregninger. For at maksimere dine besparelser skal du sikre, at din bolig er godt isoleret, og at du har et passende varmefordelingssystem.

Sørg også for, at du har en klar indsigt i styringen af varmepumpen. Det vil hjælpe dig med at sikre, at du betjener systemet så energieffektivt som overhovedet muligt.

04. Hvordan fungerer monteringsprocessen?

Luftvarmepumper er normalt mere enkle at installere end andre typer varmepumper.

I modsætning til jordvarmepumper skal der f.eks. ikke graves i haven. Proceduren kan ofte være afsluttet inden for to dage, men dette vil variere afhængigt af systemets dimensioner, og hvor kompliceret monteringen er.

Vores installatør vil kunne give dig en detaljeret tidsplan, inden han påbegynder arbejdet.

Vores installatør vil dukke op med alt det udstyr, der er nødvendigt for at udføre arbejdet effektivt, og han vil rydde op efter sig selv, når arbejdet er færdigt.

Når installatøren er færdig med arbejdet og har testet det nye anlæg, vil han forklare dig, hvordan det fungerer. Det er vigtigt at være meget opmærksom på disse oplysninger da de vil hjælpe dig til at få det bedste ud af din nye varmepumpe.

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen