Kan man placere et gasfyr i et skab?

– fx. i badeværelset, køkkenet eller stuen

Hvis du skal have monteret en ny kedel, er et af de første spørgsmål, du skal besvare, hvor du ønsker at placere den. Du kan vælge enten at beholde den samme sted som dit gamle system, eller du kan vælge at få den flyttet.

Nogle boligejere vælger at flytte deres nye kedel af grunde som støj, renovering eller blot for at forbedre indretningen af deres hjem.

En måde at få gasfyret lidt af vejen er at placere det i et skab – men er det noget man kan?

01. Er dit gasfyr kondenserende så kan den gemmes af vejen i et skab

Du behøver ikke at bekymre dig om ventilation af kedlen, hvis du har en kondenserende kedel.

Alle kondenserende kedler har et afbalanceret røgrør, som giver kedlen al den ventilation, den har brug for. Selv hvis den er gemt væk i et skab. Og hvis du har fået monteret en ny gaskedel siden april 2005, vil den være kondenserende.

Alle hjem med en ældre ikke-kondenserende kedel skal tænke over kedelventilation. Men det ville være bedre at anskaffe sig en ny kondenserende kedel.

02. Kedelventilation forklaret

Gaskedler har brug for ilt – primært for at hjælpe med at forbrænde gassen og holde visse dele kølige – men de fleste moderne kedler er rumtætte. Det betyder, at forbrændingskammeret (hvor gassen forbrændes) er lukket af fra rummet.

En rumtæt kedel får al den luft, den har brug for, gennem et afbalanceret røgrør. Disse balancerede røgrørsystemer lukker luft ind i kedlen og leder røggasser ud.

Ældre kedler har en åben røgrør og er ikke rumtætte. Det betyder, at røgrøret frigiver røggas, men ikke fører ilt ind. De skal derfor være godt ventileret.

Så længe du har en rumtæt kedel med en balanceret røgrør, bør kedelventilation ikke være et problem. Men det er altid en god idé at tjekke det med din installatør.

Så kort fortalt – ja, du kan placere dit gasfyr i et skab.

Hvis du f.eks. ikke ønsker, at din køkkenkedel skal være synlig, kan du sætte den i et skab. Et skab kan være med til at gøre støjen mindre påtrængende og sikre, at kedlen er gemt væk, så den ikke er synlig.

kontakt os og få vejledning i hvordan vi kan få gemt dit gasfyr væk i et skab. Vi er klar til at hjælpe dig helt uforpligtende.

Ring Nu widget- gasfyr pillar

Har du brug for akut service til dit gasfyr? Vi er klar til at hjælpe!

Kontakt os på 70 22 61 60

RING NU!

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen