Mit gasfyr brummer – hvad kan det skyldes?

Hvis din kedel laver en høj brummende lyd, når den er i drift, skal du tjekke for:

 • Løse komponenter
 • En cirkulationspumpe, der er indstillet for hurtigt
 • For højt tryk i systemet

Den brummende lys kan også skyldes andre problemer, men ovenstående er de mest almindelige problemer, og de nemmeste for en husejere at kontrollere selv.

Har du brug for hjælp til at lokalisere og afhjælpe et brummende gasfyr, så kontakt os allerede nu og få et uforpligtende tilbud og løsning.

Få Hjælp NU widget – Gasfyr pillar

Har du brug for akut service til dit gasfyr?

Vi er klar til at hjælpe dig!

Få Hjælp NU!

01. Tjek for løse komponenter

Den mest almindelige årsag til, at en kedel brummer, er en lille vibration i kabinettet et eller andet sted. Dette er højst sandsynligt tilfældet, hvis brummelyden begyndte, efter at en fagmand har udført vedligeholdelses- eller reparationsarbejde på kedlen.

Hvad skal du gøre?

Vent, indtil brummelyden begynder, og gå derefter hen til kedlen (som regel placeret i kælderen eller et opbevaringsrum).

Hvis brummelyden bliver højere, jo tættere du kommer på kedlen, skal du begynde at lede efter:

 • Løse beslag
  Hvis dette er problemet, skal du prøve at stramme skruerne med en skruetrækker.
 • Åbent panel/rum
  Hvis dette er problemet, skal du sikre dig, at alle rum er forsvarligt lukkede.
 • Vibrationer i selve enheden
  Hvis selve enheden ser ud til at vibrere, skal du kontakte os så vi kan hjælpe med at fastgøre enheden med beslag for at stoppe vibrations-/brummelyden.

02. Kontroller din cirkulationspumpe

Det er din kedelcirkulationspumpe, der flytter det opvarmede vand fra kedlen til dit hjems radiatorer og tilbage til kedlen igen. Den hastighed, hvormed denne pumpe flytter vandet, er normalt bestemt af den fagmand, der har installeret systemet.

Men nogle gange, hvis cirkulationspumpen er indstillet for hurtigt til dit hjems opsætning, vil den forårsage vibrationer i systemet, der lyder som en høj brummende lyd.

Hvad skal du gøre?

 • Find din cirkulationspumpe. Disse kan normalt findes tilsluttet et rør i nærheden af din kedel og bør have hastighedsindstillingerne vist på pumpens forside.
 • Når du har fundet pumpen, skal du reducere hastigheden. Typisk har cirkulationspumper en justerbar drejeknap på forsiden. Hvis pumpen ikke allerede er indstillet til den laveste hastighed, skal du skubbe drejeknappen helt til venstre og vente for at se, om brummelyden holder op.

Hvis brummen stopper, og du ønsker at beholde pumpen indstillet på en lavere hastighed, skal du blot kontrollere, at radiatorerne varmer ordentligt op, og at kedlen ikke kører for hurtigt. Hvis du ikke kan finde din pumpe eller ikke er sikker på, hvordan du justerer hastigheden, kan du få os til at hjælpe med det.

Bemærk: Nogle ældre pumpesystemer fungerer kun med én hastighed. Hvis din pumpe kun har én hastighed, skal du have en fagmand til at afgøre, om det virkelig er pumpens hastighed, der er det pågældende problem.

Ring Nu widget- gasfyr pillar

Har du brug for akut service til dit gasfyr? Vi er klar til at hjælpe!

Kontakt os på 70 22 61 60

RING NU!

03. Konstant tryk på kedlen

Din kedel skal holde et konstant tryk, mens den er i drift. En sund kedel vil aldrig overstige 12 til 15 psi (pund pr. kvadrattomme). Hvis din kedel er over 15 psi, kan det højere tryk end normalt forårsage en brummende lyd.

Hvad skal du gøre?

 • Find trykmåleren på din kedel. Disse er normalt placeret på siden af kedlen eller på frontpanelet.
 • Læs måleren for at sikre dig, at trykket er lavere end 15 psi. Hvis det er højere end dette, skal du få en fagmand til at fastslå årsagen til det høje tryk og løse det.

Du kan evt. læse mere om gasfyr og tryk her. 

04. Brummer kedlen stadig?

Hvis du stadig er usikker på, hvad der forårsager, at din kedel brummer, skal du blot kontakte os.

Vi kan inspicere dit kedelsystem, lokalisere den støjende synder og løse problemet.

Kontakt os allerede i dag så vi kan finde en løsning der afhjælper dit brummende system.

Form widget – gasfyr pillar

Få hjælp med dit gasfyr.

Skriv til os, og vi vil vende tilbage til dig snarest muligt.

Widget Pillar // Få hjælpEller ring til os på 70 22 61 60

Vi står altid klar med det bedste tilbud til dig

Mangler du et nyt gasfyr, en varmepumpe eller fjernvarme? Eller har du brug for VVS-service? Send os en besked via kontaktformen, så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Kontakt os uforpligtende

Besøg kontakt side
Kontakt os
gå til toppen