Historie
Nyheder

Fortsat mange penge i solenergi – i jorden

Det er en god forretning at udnytte solens energi – også den, som findes nede i jorden. Der er i for vejentusindvis af kroner at spare ved at skifte oliefyret ud med et jordvarmeanlæg, og med en nedsættelse af elvarmeafgiften er det blevet endnu mere attraktivt.

Familien Brydesen ved Aabenraa sparede ca. 14.000 kr. om året på boligopvarmning og varmt vand, efter de udskiftede det gamle oliefyr til fordel for et jordvarmeanlæg. Med regeringens netop indførte nedsættelse af elvarmeafgiften på 37 øre pr. kWh for ejere af varmepumper, kan familien spare yderligere 3.000 kr. om året.

I mange år har det været en rigtig god forretning at udskifte ældre olie- og gasfyr med et jordvarmeanlæg, hvor solens energi hentes op af jorden ved hjælp af jordslanger og en varmepumpe. Et veldimensioneret jordvarmeanlæg producerer tre-fi re gange mere energi – i form af varme – end man tilfører af el for at drive selve varmepumpen.

Energitekniker Allan Hansen fra VVS Søberg (tv) og Kim Brydesen ved Vølund jordvarmepumpe model F1245 (12 kW) med ekstra 300 ltr. buffertank.

Fra 1. januar har regeringen nedsat elvarmeafgiften med 37 øre pr. kWh for ejere af varmepumper. Dermed bliver regnestykket endnu bedre. Det glæder blandt andre familien Brydesen i Barsmark ved Aabenraa:

– Vi har skrottet oliefyret til fordel for et jordvarmeanlæg. Det sparer os for omkring 14.000 kr. om året, og med den nye afgiftsnedsættelse på el vil vi spare yderligere 3.000 kr. og dermed i alt 17.000 kr. om året. Så vi stråler
om kap med solen, fortæller Kim Brydesen.

Og netop solens stråler er, hvad det hele handler om. Selv om pusten er gået af solcelleeventyret, kan mange villa- og parcelhusejere stadig få glæde af solens energi, nemlig den som er oplagret i jorden.

I familien Brydesens tilfælde har de investeret i jordvarmeanlæg fra danske Vølund Varmeteknik og fået gravet 700 meter jordslanger ned i den store have på ejendommen.

– Vi kontaktede fi rmaet VVS Søberg, som har erfaring med installering af over 200 varmepumper. Rådgivningen var omfattende, og der blev gået grundigt til værks. Vi følte os i trygge hænder og sikre i vores beslutning. Da vi er fi re personer og bor i et stort, gammelt hus fra 1850, anbefalede deres energitekniker et jordvarmeanlæg med en større bufferbeholder. Det fungerer rigtig godt, og vi har rigeligt med varmt brugsvand og en behagelig rumtemperatur. Faktisk har vi fået et væsentligt varmere hus, end da vi havde oliefyr, forklarer Kim Brydesen.

Huset er fra 1850 og på 225 kvm., der udelukkende opvarmes med jordvarme.

Jordvarmeanlægget har kostet 123.000 kr., og med de nuværende energipriser er investeringen tjent hjem på under otte år. Med en forventet levetid på 20-25 år på anlægget kan familien se frem til en nettogevinst på over 200.000 kr. – eller næsten tusind kroner om måneden, vurderer energitekniker Allan Hansen fra VVS Søberg.

– Det luner på kontoen at spare på varmeregningen. Det er også rart at vide, at vi sparer miljøet for en masse CO2-udledning. Det er en positiv bonus, understreger Kim Brydesen.

Ønsker man yderligere oplysninger, kan man læse mere på www.soeberg.dk

Similar articles

Varmepumper giver gaskedler et pusterum

Læs mere.

Gratis varme blev for dyrt

Læs mere.

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Læs mere.

Køling af servere giver gratis varme i radiatorerne

Læs mere.

Nybygget stald med indlagt gulvvarme

Læs mere.

Barsø har fået jordvarme, og det luner – også på kontoen

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPE OG PRISER

Her kan du finde svar på de mange detaljer der har med prisen at gøre.

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPER

Tid til ny varmepumpe? Se vores guide om varmepumper.

Læs mere.

GUIDE OM GASFYR

Få gode råd, svar og information om gasfyr.

Læs mere.

GUIDE OM VAILLANT VARMEPUMPER

Video og beskrivelser af de forskellige Vaillant varamepumper.

Læs mere.

VORES MEST POPULÆRE PILLEFYR

Få et godt tilbud ! Vi vil gerne give dig et tilbud du ikke kan sige nej til.

Læs mere.

Har du brug for et nyt gasfyr?

Vælg en af de mest solgte i Danmark

Læs mere.

BOOK EN EKSPERT I VVS SERVICE

Hvis du ønsker at ændre din gamle varmeinstallation med en ny, er VVS Søberg det rigtige valg. Vores VVS-eksperter dækker hele Danmark og er tilgængelige for 24 timers service. Hos os kan du finde tilbud på Varmepumper, Gasfyr, energi service og ekspert VVS-tjenester til både private og erhvervskunder.

Læs mere.

gå til toppen