Med en søn på tre år og en lille nyfødt bruger familien Schmidt sin energi på alt andet end … ja, energi. Efter at have betalt for mange dyre dråber fyringsolie fl ere gange i løbet af de fem år, som de har boet i den 248 kvm. nyistandsatte
landejendom, besluttede familien sig for at sende det gamle oliefyr på pension og i stedet hente varmen ud af den blå luft. Helt bogstaveligt.
– Vi stod over for at skulle udskifte både oliefyr og tank i løbet af to-tre år, så vi valgte at være på forkant og installere en varmepumpe. Vi kontaktede VVS Søberg og havde en rigtig god dialog om mulighederne. Vi overvejede både en udeluftvarmepumpe og en jordvarmepumpe, men endte med at vælge en udeluftvarmepumpe. Derved slap vi for at grave jordslanger ned i vores nyanlagte have, forklarer Mogens Schmidt og fortsætter:
– VVS Søberg demonstrerede forskellige typer i brug. De havde hver især deres fordele, men Vølund-pumpen vandt på et lavt støjniveau kombineret med en høj ydelse, ligesom den er meget driftsikker og brugervenlig. Den dækker rigeligt vores behov for varmt brugsvand og opvarmning, også selv om det fryser -20 grader udenfor. Fra mit arbejde som byg ningsingeniør er jeg vant til at foretage energiberegninger, og det virkede som en god og miljørigtig investering. VVS Søberg stod for alt det praktiske og gjorde hele forløbet nemt for os. Det er tydeligt, at de har stor erfaring med varmepumper. Og ud over at have fået en stabil varmekilde, så sparer vi ca. 10.000 kroner om året på varmeregningen. De penge kan vi sagtens bruge til noget andet, forsikrer den nybagte far. Samtidig er familien fri for at tænke på, om olietanken eventuelt bliver utæt og udløser en forurening på grunden, idet olietanken nu er væk.
En udeluftvarmepumpe er en luft-til-vandvarmepumpe, som sørger for opvarmning af boligen og varmt brugsvand. Kort fortalt udnytter den varmen i udeluften og genbruger den til at varme boligen og brugsvandet op med. Installationen består af en udendørs enhed og en indendørs enhed, hvorfra varmen fordeles rundt i huset. Hos familien Schmidt er den indendørs enhed – med pumpe og styring – anbragt i bryggerset i et skab med skydelåger, så den er hurtig og nem at tilse, men samtidig
elegant gemt af vejen. Sønnen Jeppe udviser allerede stor interesse for den brugervenlige betjening.
På under to år er salget af varmepumper steget til det tredobbelte hos VVS Søberg, der alene i 2010 rundede 150 installerede anlæg – det svarer til et anlæg hver anden dag. Det gør VVS Søberg til områdets mest erfarne inden for CO2-venlig og energibesparende jord- og luftvarmeanlæg.
Firmaet har medarbejdere, der udelukkende beskæftiger sig med varmepumper, og de bliver løbende uddannet i de nyeste teknikker og programmer. Det betyder, at VVS Søberg kan sikre kunderne et smidigt og veltilrettelagt forløb og bl.a. tilbyde vejledning i valg af varmepumpe, beregning og budgettering, dimensionering, myndighedsbehandling, montering og justering samt en attraktiv serviceordning.
Energitekniker Allan Hansen fra VVS Søberg oplyser, at stigende oliepriser, CO2-udslip, global opvarmning og miljøbevidsthed får stadigt fl ere boligejere til at interessere sig for bl.a. varmepumper.
– Selv om sidste vinter var meget kold, har vi ikke haft én eneste kunde, som har ringet og klaget over, at de har frosset. Det siger noget om anlæggenes produktivitet og driftsikkerhed. Det viser også, hvor vigtigt det er, at anlægget er dimensioneret, monteret og justeret korrekt af en erfaren fagmand. Teknikken skal være i orden for at sikre kunderne den optimale glæde ved anlægget, så vores medarbejdere er jævnligt på kurser for at have den nyeste viden om produkterne, fx hos
Vølund Varmeteknik, der har leveret anlægget hos familien Schmidt, beretter energitekniker Allan Hansen.
Ønsker man yderligere oplysninger, kan man læse mere på www.soeberg.dk.