Historie
Nyheder

Tre plusser giver varmepumpen seks stjerner

Da familien Kjærgaard i Bedsted valgte at udskifte gasfyret til fordel for en varmepumpe, gik de efter den meste effektive model med energimærket A+++. Og det har de ikke fortrudt – de sparer over 16.000 kr. om året.

Beslutningen om at investere i en luft til vand-varmepumpe blev truffet et års tid før energiprisernes himmelfl ugt, pointerer Preben Kjærgaard. Han og familien ønskede først og fremmest en mere bæredygtig energikilde end gas. At varmeregningen samtidig er blevet en hel del lavere end beregnet, luner blot ekstra på kontoen.

-Vi har længe fulgt varmepumpernes udvikling og ville gerne med på den grønne bølge. Derfor gik vi efter en model med energimærket A+++. Det betød desuden, at vi kunne søge om det maksimale tilskud fra Energistyrelsens Bygningspulje.

Man kan søge tilskud til en varmepumpe, hvis boligen har helårsstatus, og man ønsker at skifte fra olie- eller gasfyr, elvarme eller biokedel. Derudover må man ikke have fjernvarme, og der må heller ikke være planlagt fjernvarme i området.

Preben Kjærgaard har skåret over 16.000 kr. af sin varmeregning efter at have udskiftet gasfyret med en Vølund luft til vand-varmepumpe.

God varme

En energitekniker fra fi rmaet VVS Søberg pegede på en luft til vand-varmepumpe model Vølund F-2120 med en ydelse på 16 kW, som er lidt over det normale for et hus af familien Kjærgaards størrelse.

– Vi ville ikke risikere at gå ned på varme, fortæller Preben Kjærgaard og tilføjer, at udedelen er praktisk placeret ved garagen, mens selve varmepumpen står inde i huset, hvor den er koblet til den eksisterende gulvvarme og radiatorer.

– Før var gaskedlen anbragt over i garagen, hvorfra det varme vand blev ført ind i huset gennem et nedgravet rør. Det er sløjfet, og vi undgår et varmetab. Alligevel var energiteknikeren fra VVS Søberg forsigtig i sine beregninger, og her efter halvandet år kan vi se, at hans tal var helt hen i vejret – på den gode måde, griner Preben Kjærgaard.

For sammenlignet med tidligere års gasforbrug, udgifter til service, reservedele m.m. er familien Kjærgaards årlige varmeudgifter i dag nemlig mere end 16.000 kr. lavere.

– Det er oven i købet efter, at gas- og elpriserne har fundet et mere stabilt og normalt leje, siger Preben Kjærgaard og slutter: Vores investering er allerede tjent hjem i løbet af syv-otte år, så ved at tænke fremad kan vi nu både skrue ned for energi, CO2 og økonomi.

Similar articles

Gratis varme blev for dyrt

Læs mere.

Køling af servere giver gratis varme i radiatorerne

Læs mere.

Fortsat mange penge i solenergi – i jorden

Læs mere.

Når den grønne omstilling også erøkonomisk attraktiv

Læs mere.

Sparer en månedsløn på jordvarme

Læs mere.

Jordvarme betalte for nyt køkken og to nye badeværelser

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPE OG PRISER

Her kan du finde svar på de mange detaljer der har med prisen at gøre.

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPER

Tid til ny varmepumpe? Se vores guide om varmepumper.

Læs mere.

GUIDE OM GASFYR

Få gode råd, svar og information om gasfyr.

Læs mere.

GUIDE OM VAILLANT VARMEPUMPER

Video og beskrivelser af de forskellige Vaillant varamepumper.

Læs mere.

VORES MEST POPULÆRE PILLEFYR

Få et godt tilbud ! Vi vil gerne give dig et tilbud du ikke kan sige nej til.

Læs mere.

Har du brug for et nyt gasfyr?

Vælg en af de mest solgte i Danmark

Læs mere.

BOOK EN EKSPERT I VVS SERVICE

Hvis du ønsker at ændre din gamle varmeinstallation med en ny, er VVS Søberg det rigtige valg. Vores VVS-eksperter dækker hele Danmark og er tilgængelige for 24 timers service. Hos os kan du finde tilbud på Varmepumper, Gasfyr, energi service og ekspert VVS-tjenester til både private og erhvervskunder.

Læs mere.

gå til toppen