Historie
Nyheder

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr. Valget faldt på en grøn løsning udviklet til det nordiske klima.
”Det var vigtigt, at pris og kvalitet hang godt sammen, og så var vi trygge ved, at det var et anerkendt mærke, som et lokalt VVS-firma kunne hjælpe os med at installere”.

Familien Lorenzen fra Haderslev havde to muligheder: Enten skulle de flytte til et nyt område og bygge deres eget hus helt fra bunden, eller også skulle de renovere deres parcelhus fra halvfjerdserne. Valget faldt på det sidste, og det betød blandt andet, at det 20 år gamle og larmende oliefyr i bryggerset skulle udskiftes. Men hvilken løsning skulle de vælge?

Søren Lorenzen, som er uddannet mekaniker og arbejder som servicetekniker, har været med til at renovere forskellige huse gennem tiden, og da han og familien gerne vil bidrage til den grønne omstilling, besluttede han sig derfor for at sætte sig grundigt ind i markedet for varmepumper.

”Jeg søgte på nettet og meldte mig blandt andet ind i flere facebookgrupper om varmepumper. Her blev jeg hurtigt opmærksom på, at vi gerne ville have en, der er testet i det nordiske klima, da jeg læste om flere, der havde haft bøvl med varmepumper produceret i Asien,” siger Søren Lorenzen.

Derfor fik han hurtigt interesse for tyskproducerede Vaillant, der fik god omtale på diverse fora, og som netop er testet i forhold til kulde og fugt og således passer til klimaet i Norden.

Anerkendt mærke med driftsikkerhed

Søren Lorenzen inviterede alligevel repræsentanter for tre forskellige varmepumpefirmaer til at give et tilbud for at være helt sikker på sit valg. Her var det Allan Hansen fra Søberg VVS Service, der med en Vaillant-løsning overbeviste ham om, at det var den rette vej at gå.

Allan Hansen beregnede fx det forventede energiforbrug med kun 5 kilowatts difference, da Søren Lorenzen regnede efter, og det imponerede ham, at det var så nøjagtigt.

”For mig var det vigtigt, at den var driftsikker, at pris og kvalitet hang godt sammen, og så var jeg tryg ved, at det var et anerkendt mærke, som et lokalt VVS-firma kunne hjælpe os med. Allan prøvede ikke at oversælge mig noget, da han forklarede om luft til vand varmepumpens egenskaber. Han var helt reel, og det gjorde mig tryg, ” siger Søren Lorenzen.

Han var også glad for, at der heller ikke var noget ’skjult’ i det samlede tilbud fra Søberg VVS Service, så det var tydeligt, hvor stor en post varmepumpen ville udgøre i det samlede renoveringsbudget.

Vælg kvalitet til det nordiske klima

Selve installationen tog to dage. Søren Lorenzen tog en fridag, da de begyndte – både så han kunne besvare eventuelle spørgsmål, men også fordi, han syntes, at det var spændende at følge den håndværksmæssige proces. Og alt forløb helt som aftalt: Det larmende oliefyr i bryggerset er nu væk, og aroTHERM plus (10 kW) med uniTOWER og buffertank kører lydsvagt med en installation udenfor.

Hans bedste råd til andre, der er i tvivl om, hvilken løsning de skal vælge, hvis de skal erstatte et oliefyr, er: Tænk grønt, og husk at vælge en varmepumpe, der kan klare det danske klima. Og vælg så et mærke, der er

driftsikkert, hvor pris og kvalitet hænger sammen. Alt det opfylder Vaillant for ham og resten af familien Lorenzen.

Fakta

Familie: Søren 46 år, Malin 42 år, Mathilde 18 år, Sofie 14 år.

Hjem: Parcelhus på 175 m2 fra 1973

Tidligere energiløsning: Oliefyr

Udfordring med den tidligere løsning: Oliefyret var 20 år og skulle udskiftes, og familien var i øvrigt trætte af, at det stod og optog plads og larmede inde i deres bryggers. Derudover over vil familien gerne bidrage til den grønne omstilling i deres valg af energikilde.

Løsning: Luft til vand varmepumpe aroTHERM plus (10 kW) med uniTOWER og buffertank

Besparelse: 7.759 kr.

Similar articles

Tre plusser giver varmepumpen seks stjerner

Læs mere.

Gratis varme blev for dyrt

Læs mere.

Når den grønne omstilling også erøkonomisk attraktiv

Læs mere.

Henter 10.000 kr. ud af den blå luft

Læs mere.

Varmepumper giver gaskedler et pusterum

Læs mere.

Barsø har fået jordvarme, og det luner – også på kontoen

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPE OG PRISER

Her kan du finde svar på de mange detaljer der har med prisen at gøre.

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPER

Tid til ny varmepumpe? Se vores guide om varmepumper.

Læs mere.

GUIDE OM GASFYR

Få gode råd, svar og information om gasfyr.

Læs mere.

GUIDE OM VAILLANT VARMEPUMPER

Video og beskrivelser af de forskellige Vaillant varamepumper.

Læs mere.

VORES MEST POPULÆRE PILLEFYR

Få et godt tilbud ! Vi vil gerne give dig et tilbud du ikke kan sige nej til.

Læs mere.

Har du brug for et nyt gasfyr?

Vælg en af de mest solgte i Danmark

Læs mere.

BOOK EN EKSPERT I VVS SERVICE

Hvis du ønsker at ændre din gamle varmeinstallation med en ny, er VVS Søberg det rigtige valg. Vores VVS-eksperter dækker hele Danmark og er tilgængelige for 24 timers service. Hos os kan du finde tilbud på Varmepumper, Gasfyr, energi service og ekspert VVS-tjenester til både private og erhvervskunder.

Læs mere.

gå til toppen