Historie
Nyheder

Nybygget stald med indlagt gulvvarme

Sønderjysk svineproducent reducerer ammoniakudslip ved hjælp af gyllekøling og udnytter samtidig overskudsvarmen til staldopvarmning – til glæde for miljø og bundlinje.

Svineproducent Morten Clausen (tv) udnytter den naturlige varme fra gylle til at opvarme sine stalde, samtidig med at han reducerer ammoniakudslippet.

Svineproducent Morten Clausen sparer omkring 30.000 liter fyringsolie om året ved at udnytte varmen fra svinegylle. Fordelene er indlysende: Ammoniakudslippet reduceres – tilmed langt mere end myndighedskravene – og staldene opvarmes på en naturlig og miljøvenlig måde.

Anlæggene til gyllekøling og staldopvarmning blev projekteret ind i byggeriet, da Morten Clausen over to etaper i 2014-15 udvidede med hhv. en ny klimastald og en ny farestald til 2.250 søer, så han i dag har 3.100 stipladser og producerer 80.000 grise om året.

– Det var oplagt at tænke staldopvarmning ind fra starten, så jeg kontaktede VVS Søberg, som jeg vidste havde praktisk erfaring med projektering, myndighedsbehandling og etablering af tilsvarende anlæg, forklarer Morten Clausen. Energitekniker Allan Hansen fra VVS Søberg inddrog herefter landbrugsspecialist Niels Kjær Nørgaard fra Vølund Varmeteknik, og i samarbejde dimensionerede og projekterede de en løsning med gyllekøling og en 60 kWjordvarmepumpe i hver stald.

Anlæggene blev integreret i staldentreprenørens projekt, hvor køleslanger blev trukket i gyllespalterne og ført videre til varmepumpen. Her bliver energien fra gyllen omdannet til varme og ført ud i staldene som henholdsvis gulvvarme og rumvarme via ribberør.

Energitekniker Allan Hansen (tv) fra VVS Søberg og landbrugsspecialist Niels Kjær Nørgaard fra Vølund Varmeteknik (th) rådgav landmand Morten Clausen om kombineret gyllekøling og staldvarmeløsning.

Stærk i rådgivning

Med over 40 års erfaring inden for varmepumper og energiløsninger har Vølund Varmeteknik en solid viden og kompetencer, som VVS Søberg trækker på, når firmaet tilbyder professionel rådgivning. Det er ofte i marginalerne og erfaringen, at den store gevinst ligger:

– Det er en kombination af at have den helt rigtige tekniske løsning, der er udviklet gennem årtier, og så at kunne navigere i junglen af tilskudsordninger, kende myndighedskravene og ikke mindst at have prøvet det før.

Det sikrer en optimal løsning, der opfylder landmandens behov, forklarer energitekniker Allan Hansen og fortsætter:
– Samtidig er det en kæmpe fordel for landmanden, at han kun behøver at henvende sig ét sted om vvs og varmeløsning. Vi har i øvrigt et 24-timers beredskab, der kan rykke ud, hvis teknikken driller, og vi har da prøvet at stå ude hos Morten en juleaften. Heldigvis nåede vi hjem til risalamanden, griner Allan Hansen.

Ekspertise giver tryghed

Vølund Varmeteknik har et landsdækkende samarbejde med erfarne vvs-installatører, som i forvejen kommer hos landmændene og derfor kender deres forhold.

– Vi kommer ind i billedet som vvs-installatørernes forlængede arm. Vi hjælper dem med dimensionering, projektering, installation og igangsætning, ligesom vores egne serviceteknikere altid er i nærheden, hvis der er brug for ekstra assistance i hverdagen, fortæller Niels Kjær Nørgaard og understreger, at samarbejdet betyder tryghed og sikkerhed, både for landmanden og vvs-installatøren.

Hjælp til ansøgninger

For landmændene betyder samarbejdet mellem VVS Søberg og Vølund Varmeteknik, at de kan trække på tung specialistviden inden for gyllekøling, beregning af varmeforbrug, beregninger i forbindelse med miljøgodkendelser samt rådgivning om varmeinstallationer i stalde, herunder rådgivning i forhold til tilskudsordninger og salg af energibesparelser. Og hvis man ønsker at udvide besætningen, er det et ekstra plus med planer om gyllekøling – det kan hjælpe en ansøgning igennem.

Similar articles

Sparer en månedsløn på jordvarme

Læs mere.

Henter 10.000 kr. ud af den blå luft

Læs mere.

Jordvarme betalte for nyt køkken og to nye badeværelser

Læs mere.

Varmepumper giver gaskedler et pusterum

Læs mere.

Gratis varme blev for dyrt

Læs mere.

Køling af servere giver gratis varme i radiatorerne

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPE OG PRISER

Her kan du finde svar på de mange detaljer der har med prisen at gøre.

Læs mere.

GUIDE OM VARMEPUMPER

Tid til ny varmepumpe? Se vores guide om varmepumper.

Læs mere.

GUIDE OM GASFYR

Få gode råd, svar og information om gasfyr.

Læs mere.

GUIDE OM VAILLANT VARMEPUMPER

Video og beskrivelser af de forskellige Vaillant varamepumper.

Læs mere.

VORES MEST POPULÆRE PILLEFYR

Få et godt tilbud ! Vi vil gerne give dig et tilbud du ikke kan sige nej til.

Læs mere.

Har du brug for et nyt gasfyr?

Vælg en af de mest solgte i Danmark

Læs mere.

BOOK EN EKSPERT I VVS SERVICE

Hvis du ønsker at ændre din gamle varmeinstallation med en ny, er VVS Søberg det rigtige valg. Vores VVS-eksperter dækker hele Danmark og er tilgængelige for 24 timers service. Hos os kan du finde tilbud på Varmepumper, Gasfyr, energi service og ekspert VVS-tjenester til både private og erhvervskunder.

Læs mere.

gå til toppen